Lørdag, 5. januar 2019 — af Ulrik Ulriksen

Unikke billeder af dronning Margrethe: Har altid elsket udklædninger

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET og Kamilla Bryndum/Amalienborgmuseet
For dronning Margrethe er der næsten ikke noget bedre end at klæde sig ud. I denne uges udgave af BILLED-BLADET byder vi på helt unikke billeder fra det kongelige fotoalbum i en artikel om dronning Margrethes kærlighed til kostumer og udklædning.

Lige siden barndomsårene har eventyrenes billedside haft stor betydning for dronning Margrethe. llustrationerne i bøgerne samt de talrige ture i balletten, udklædningstraditioner i familien og interiøret på de kongelige slotte har alt sammen inspireret dronningen i hendes kunstneriske arbejde med scenografier og kostumedesign.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er der kommet en fantastisk udstilling ud af. I særudstillingen ”Eventyrdronningen” på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ har dronningen udvalgt kostumer og scenografier, der fortæller historien om majestætens kunstneriske virke.

Dronning Ingrid lavede kostumer

- Min familie har altid elsket at klæde sig ud, og mor praktiserede "de forhåndenværende søms princip" og plukkede fra sine egne skabe og smykkeskrin, fortæller dronning Margrethe, der nød at se sine forældre, dronning Ingrid og kong Frederik IX, klæde sig ud ved særlig lejligheder i hjemmet.

Det fortæller hun i bogen "Eventyrdronningen", der er skrevet af kongehusets kurator, Elisabeth von Buchwald, med bidrag af Shane Brox og fotografier af Kamilla Bryndum.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Unikke billeder fra kongeligt fotoalbum

I BILLED-BLADET i denne uge byder vi på helt unikke billeder fra det kongelige fotoalbum i en artikel om dronning Margrethes kærlighed til kostumer og udklædning.

Her kan du blandt andet læse om dronningen og hendes to søstres optræden som modeller og som eventyrlige figurer i fantastiske udklædninger kreeret af dronning Ingrid.

Denne uges udgave af BILLED-BLADET byder desuden på reportage fra dronning Margrethes private nytårsfest med udklædningstema, og så får du naturligvis en perlerække af skønne billeder fra nytårskur og -taffel på Amalienborg med dronningen, kronprinsparret samt prinsesse Marie og prins Joachim i hovedrollerne.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden