17. feb. 2021
Af Trine Larsen

Væk i 44 dage: Her er dronningen

Dronning Margrethe
Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe har ikke officielt vist sig siden 4. januar, men majestæten har det godt og nyder for første gang i sit liv, at have så meget fritid og tid til egne sysler.

Det er nu præcis 44 dage siden, dronning Margrethe har vist sig officielt.

Det er ALDRIG tidligere sket, at dronning Margrethe har været udenfor offentlighedens søgelys så længe.

Sidst vi så dronningen var 4. januar. Her var majestæten alene til kur, fordi den planlagte nyårskur på Christiansborg Slot for statsministeren og udvalgte repræsentanter for det officielle Danmark blev aflyst. Dét skete allerede inden jul, så i stedet sendte de indbudte en nytårshilsen til dronningen.

De skriftlige hilsner fra statsministeren, Folketingets formand og doyenen for det diplomatiske korps sørgede hofmarskal Michael Ehrenreich og kabinetsekretær Henning Fode for at overbringe dronningen i Riddersalen i Christians IX's Palæ på Amalienborg.

Siden har dronningen ikke optrådt officielt.

Dronningen har residens på Amalienborg, hvor hun har opholdt sig siden majestæten kom hjem fra juleferien på Marselisborg i Aarhus. Her kan hun så istedet nyde bl.a. de seneste dages sne lægge sig som et hvidt lysende tæppe foran vinduerne.

1. januar, hvor dronningen normalt holder den fornemme kur for regeringen, som i år var aflyst, fik majestæten i stedet sin første af to corona-vacciner, for at beskytte dronningen mest mulig mod smitte. Men det vil være noget af en sentation, hvis dronningen blev smittet, for majestæten har ikke set mange mennesker de seneste måneder.

I julen så dronningen prins Joachim og prinsesse Marie, ligesom dronningen også inden nytår tilbragte tid sammen med kronprinsfamilien. Nytårsaften holdt dronningen stille og roligt med et par venner, som formentlig var testet negative inden besøget hos dronningen, men ellers er det kun de aller nærmeste ansatte, som dronningen har været i kontakt med. Også antallet af ansatte er minimeret af smitte-årsager.

Så dronningen lever et på alle måder stille liv på Amalienborg, hvor majestæten for første gange nogensinde i sit 80-årige liv har så meget tid til sig selv. Naturligvis er der som landets regent stadig møder og ting, dronningen skal tage sig af, men da også det er minimeret, har dronning Margrethe i denne periode, masser af tid til egne sysler. Tid til at gøre ting, dronningen ellers aldrig har tid til, fordi hun lejer at flyve og fare rundt.

Forhåbentlig er dronningen klar til at tage fat, når Danmark igen åbner lidt op og dronningens gøremål igen foregår mere officielt, så vi igen kan se dronningen.

Læs mere om: