Veloplagt dronning Margrethe ankommer til dejlig eftermiddag i naturen

Foto: Lars H. Laursen
I den friske septemberluft i Odsherred tog dronning Margrethe med masser af overskud hul på en stor eftermiddag.

Det var en dronning Margrethe i fin form, der ankom til Odsherred, hvor en spændende oplevelse ventede.

Dronning Margrethe ankom med vanlig fornem stil til Trundholm Mose i Odsherred for at deltage som æresgæst i en stor begivenhed.

Dronningen elsker at gå på opdagelse i danmarkshistorien, og derfor var hun ekstra glad for at være med til åbningen af Solvognens Fundsted.

Dronning Margrethe fascineret af Solvognen

Solvognens Fundsted er en fascinerende natur- og kulturattraktion, hvorfra blikket kan vandre videre ud i landskabet og møde både stenalder og bronzealder i form af stendysser og gravhøje i horisonten. ’

Solvognen blev fremstillet i den ældre bronzealder, ca. 1.400 f.kr., men blev fundet under pløjning ved Trundholm Mose i 1902.

Bronzefiguren består af en sekshjulet vogn med hest og guldbelagt solskive og er permanent udstillet på Odsherreds Museum.

En stor oplevelse

For dronning Margrethe var det en stor oplevelse at være i Odsherred i den specielle anledning, og værterne var meget glade for at få royalt besøg.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprinsparrets deltagelse i Flagdagen for Danmarks Udsendte, og så ser vi nærmere på tyve smukke år med Mary og Frederik.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden