19. feb. 2015
Af af Ulrik Ulriksen og video af Hanne Juul i Etiopien

VIDEO: Kronprinsesse Mary på sygebesøg i Etiopien

Et besøg på et kvindehospital og på en helt speciel skofabrik var på kronprinsesse Marys program i Etiopiens hovedstad Addis Ababa.

I Etiopiens hovedstad Addis Ababa var kronprinsesse Mary på besøg hos en syg kvinde og hendes lille søn på Hamlin Fistula Hospitalet.

Den etiopiske kvinde var indlagt på grund af en alvorlig komplikation i underlivet som følge af en problematisk graviditet. Via et forholdsvist simpelt indgreb er det dog muligt at helbrede patienten.

Ved sygesengen fik kronprinsessen ønsket patienten god bedring og samtidig kunne hun lege lidt med den glade dreng, som gjorde sin syge mor selskab på stuen.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary hånd i hånd med levende legende

Kronprinsesse Mary på besøg hos skofabrik

Inden kronprinsessen og handels- og udviklingsminister Mogens Jensen gik stuegang på hospitalet, fik de også kigget indenfor i skofabrikken hos Addis Ababa-firmaet SoleRebels.

Formålet med besøget ved SoleRebels var at få hilst på den kvindelige etiopiske entreprenør Bethlehem Tilahun Alemu, der har fået stor succes med sin bæredygtige skoproduktion.

Bethlehem er i dag en af de få kvindelige rollemodeller i Etiopien og er stærkt engageret i de bredere problemstillinger om kvinders muligheder og rettigheder.

SE BILLEDET: Kronprinsesse Mary dansede med voldsramte kvinder

Kronprinsesse Mary grinede over Mogens' joke

Mary og Mogens Jensen fik en rundvisning i de relativt primitive faciliteter. Her fik de et indblik i, hvordan produktionen af den enkelte sko bliver til – lige fra tilblivelsen af det hjemmevævede stof, der klippes, sys og limes sammen til hovedparten af skoen, over sålen der klippes af aflagte bildæk.

Det underholdningsmæssige højdepunkt under besøget var, da de to danske gæster fik hver sit nye par sko i gave. Mary fik sko i størrelse 39, mens ministerens fodtøj var ti numre større. Mogens Jensen jokede med, at han kunne sejle hjem fra Etiopien i størrelse 49, og det fik kronprinsessen til at grine.

Se TV-reportagen fra kronprinsessen og ministerens travle dag i Etiopiens hovedstad Addis Ababa, hvor de så på SoleRebels-sko i den fattige forstad Zenabwork og mødte 91-årige dr. Catherine Hamlin på Addis Ababa Fistula Hospital.

Læs mere om: