11. mar. 2020
Af Trine Larsen

VIDEO: Prinsesse Benedikte til foredrag om spiseforstyrrelser

Prinsesse Benedikte tager sine mange protektioner dybt alvorligt, og at prinsessen ikke "kun" er protektor af navn, men også af gavn, viste hun med al tydelighed på Herlufsholm Kostskole.

Prinsesse Benedikte var derfor i front, da foreningen for Spiseforstyrrelser og selvskade, LMS, lavede workshow og foredrag på Herlufsholm Kostskole i håb om, med oplysning og hjælp at kunne forebygge det stadig stigende problem blandt unge.

Prinsesse Benedikte er protektor for foreningen og synes, at Herlufsholm Kostskole var et oplagt sted at sætte fokus på problemerne, som mange unge døjer med. Og prinsessens budskab i sin tale til eleverne, kan I se i denne video, hvor man også kan se, prinsesse Benedikte gå forrest i kampen mod at sprede Corona-virus.

Prinsesse Benedikte er holdt op med at hilse med håndtryk og hvis hun gør, sker det med handsker.

Prinsesse Benedikte er selv mormor til komtesse Ingrid, som går i gymnasiet på skolen, og prinsessen kender alt for godt til, hvilke store krav mange unge stiller til sig selv, fordi de bliver påvirket af omverdenen og det glansbillede de ser på sociale medier og i tv.

Umulige krav

- Mange unge stilles overfor umulige krav, der gælder om at præstere. Vi skal alle gøre os umage, men det må ALDRIG gå ud over helbreddet, var ét af prinsessens klare budskaber.

Se videoen her og læs det store interview med prinsesse Benedikte i BILLED-BLADET, hvor hun fortæller om, hvordan hun, og hendes to kongelige søstre klarede aldrig at tænke på udseende, ligesom prinsessen fortæller at hun glæder sig over, at spiseforstyrrelser ikke længere er tabu. Og læs ikke mindst, hvad prinsesse Benedikte virkelig afskyr at få serveret, når prinsessen spiser ude.

Alt sammen i BILLED-BLADET nr. 11, der er på gaden 12. marts.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb11-forsider-2_0.jpg

Læs mere om: