28. okt. 2015
Af af Trine Larsen

VIDEO: Se hvad der inspirerede dronning Margrethe til julemærket

Dronning Margrethe afslørede Årets Julemærke, som dronningen selv er kunstneren bag, i samarbejde med sin svigerdatter, kronprinsesse Mary, og fortalte efterfølgende, hvad der havde inspireret hende.

Dronning Margrethe havde sin svigerdatter kronprinsesse Mary med på Københavns Rådhus, da hun dagen efter sin hjemkomst fra statsbesøgt i Indonesien, lidt forkølet efter flyturen, afslørede Årets julemærke.

Afsløringen skete i fællesskab, for kronprinsesse Mary er protektor for Julemærkefonden, der står bag udgivelsen af Årets julemærke, som dronningen er kunstneren bag.

Årets julemærke, som er med til at finansiere Danmarks fire Julemærkehjem, der hvert år hjælper omkring 750 børn, kommer til salg 1900 steder fra torsdag 29. oktober og dronningen håber, at rigtig mange vil tage traditionen op med at sende rigtige julehilsner og frankere dem med julemærker til det gode formål.

Efter afsløringen gik dronningen selv på talerstolen og hvad der inspireret majestæten til julemærket fortæller dronningen selv i denne video.

LÆS MERE: Dronning Margrethe og prins Henrik modtaget med pomp og pragt

Læs mere om: