9. jun. 2021
Af Marianne Singer

Vild påstand fra udenlandsk medie: Derfor stopper Frederik

Kronprins Frederik.
Kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik meddelte tirsdag, at han til juli stopper som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité. Nu kommer et udenlandsk medie med en vild påstand om, hvorfor det sker.

Det skabte overskrifter i de danske medier, da kongehuset tirsdag meddelte, at kronprins Frederik til juli stopper som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Men også i udlandet har beslutningen vakt opsigt.

Rygter om abdikation

Mens kronprins Frederik i pressemeddelelsen forklarer, at han har taget beslutningen for at kunne koncentrere sig endnu mere om sit arbejde med andre vigtige emner, blandt andet Danmarks position som en af verdens førende nationer inden for den grønne dagsorden, bæredygtighed og innovation, har det spanske medie Vanitatis en anden forklaring.

Ifølge mediet er kronprinsens beslutning bare en af flere i kongefamilien, der bidrager til fornyede rygter om, at dronning Margrethe måske vil abdicere.

Pressemeddelelsen er, ifølge mediet, bare en af flere overraskende meldinger fra det danske kongehus det seneste år, der har ført til fornyede rygter om, at dronningen måske abdicerer.

Derudover nævnes kronprinsfamiliens opholdt i Verbier, Schweiz, i starten af 2020 og prins Joachim og prinsesse Maries forlængede ophold i Paris.

Bliver på tronen

Mediet skriver desuden, at det ikke er første gang, at der florerer rygter i Danmark om, at dronning Margrethe måske vil abdicere.

Dronning Margrethe selv udtalte senest i september 2019 til svenske Expressen, at hun har planer om at blive siddende på tronen resten af sit liv og kun har tænkt sig at overlade den til kronprins Frederik, hvis hun skulle blive ramt af en meget alvorlig sygdom.

- Jeg føler ikke noget pres for at ændre min holdning. Det er en pligt, som følger opgaven med at følge efter sin far. Det gør man, så længe man lever, lød det blandt andet fra dronning Margrethe til Expressen, ifølge DR.

Dronning Margrethe har været dronning af Danmark siden 1972, hvor hun overtog tronen efter sin far, kong Frederik 9.

Læs mere om: