10. jun. 2021
Af Marianne Singer

Virkelig sødt: Derfor talte Mary om Frederik

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Kronprinsesse Mary nævnte torsdag eftermiddag sin mand, kronprins Frederik, på sød vis.

Kronprinsesse Mary var i højt humør under sin velkomsttale i Industriens Hus torsdag eftermiddag, hvor hun blandt andet også nævnte kronprins Frederik.

Se kronprinsessen nævne kronprins Frederik i videoen øverst i artiklen.

Det skete i forbindelse med, at hun citerede Bruce Springsteen, som også Lars Sandahl, administrerende direktør i Dansk Industri havde gjort i sin tale forinden.

Ingen tid at spilde

- I september sidste år citerede Nicolai Wammen faktisk Bruce Springsteen "We can make it if we run" (fra sangen Thunder Road, red.). Og jeg er helt enig: Der er ingen tid at spilde, vi skal sætte ambitionerne højt, vi skal skynde os, lød det fra Lars Sandahl, hvorefter kronprinsessen fremhævede Springsteens ord.

- Så citerer jeg en gang til Bruce Springsteen. Og jeg kan huske, at min mand har citeret Elvis Presley "a little less conversation, a little more action". Og det gælder også her, lød det fra kronprinsessen, der dermed hentydede til, at der stadig stadig skal ske meget, inden Danmark er i mål med FN's Verdensmål.

Veloplagt kronprins

Det var under sin åbningstale hos Food Nation i København sidst i maj, at kronprins Frederik citerede Elvis.

- Samtale er et godt udgangspunkt, men det kan ikke stå alene. I den ånd vil jeg slutte af i dag med et budskab fra Elvis Presley "a little less conversation, a little more action", lød det dengang veloplagt fra den musikglade kronprins.

Vigtige mål

I sin stærke tale i Industriens Hus understregede kronprinsessen vigtigheden af at få indført FN's Verdensmål både i Danmark og på verdensplan.

I sin tale sagde hun blandt andet, hvor meget hun glædede sig over den nye danske handlingsplan for verdensmålene, der blev lanceret under konferencen.

Men understregede også, hvor meget der stadig skal arbejdes med.

Fokus på ligestilling

Konferencen fandt sted som optakt til et topmøde i FN i juli, hvor Danmark skal rapportere om nationale fremskridt i arbejdet med verdensmålene.

Kronprinsesse Mary har tidligere særligt sat fokus på verdensmål 5 om ligestilling mellem kønnene.

Kampen for en bedre verden

Og så har hun gennem årene flere gange deltaget i FN’s Generalforsamling (UNGA) i New York, hvor programmet blandt andet har haft fokus på, hvordan man kan opfylde FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

FN's verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN-topmødet i New York den 25. september 2015 og skal frem til 2030 gøre verden til et bedre sted ved en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten.

Læs mere om: