9. apr. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Elizabeth i dyb sorg: Nu venter en meget svær tid

Prins Philip og dronning Elizabeth
Prins Philip og dronning Elizabeth
Foto: Ritzau/Scanpix
For dronning Elizabeth venter en svær tid uden sin stærkeste og mest elskede støtte prins Philip.

Dronning Elizabeth, 94, er i dyb sorg efter tabet af sin elskede mand prins Philip, der er sovet stille ind på Windsor Castle i en alder af 99 år.

Udfordrende tid for dronning Elizabeth

Nu venter en meget udfordrende tid for dronning Elizabeth, og det vil kræve stor styrke at komme vel ud af sørgeperioden.

Dødsfaldet kommer bare 11 dage før dronning Elizabeths egen 95- års fødselsdag, som ifølge planen skal fejres på fornem vis.

Men inden den dag skal der taget afsked på officiel vis med prins Philip.

Prins Philip støttede altid Elizabeth

For dronning Elizabeth har det været helt afgørende at have Philip ved sin side i de mange vanskelige stunder for det britiske kongehus og den royale familie de senere år.

Hun har tidligere kaldt Philip for sin klippe, og den beskrivelse er meget passende

Prins Philip har været der for dronning Elizabeth gennem mere end 73 år og været med på alle de mange op- og nedture, kongehuset har oplevet.

Nød hinandens selskab

Det seneste år har Philip og Elizabeth tilbragt sammen på især Windsor Castle, hvor de har nydt hinandens selskab í deres egen boble.

Nu skal dronning Elizabeth videre i livet på uden sin store støtte, og med den styrke hun besidder, vil hun - ligesom Danmarks dronning Margrethe efter tabet af prins Henrik - komme gennem sorgen og videre ud på den anden side.

Dronning Margethe omgivet af familien
Dronning Margethe omgivet af familien
Foto: Aller Foto

Elizabeth og Margrethe er stærke kvinder

Dronning Margrethe stod i den samme situation, som dronning Elizabeth nu gør, da prins Henrik gik bort den 13. februar 2018.

For den danske dronning var det en stor sorg at miste sin mand, men med sine sønner kronprins Frederik og prins Joachims samt resten af nære families støtte og hele Danmarks støtte fandt dronningen styrken til at komme videre med sit virke som regent.

Læs mere om: