Tirsdag, 2. november 2021 - af Christinna Braun

Dronning Elizabeths søde detaljer: Sådan mindes hun prins Philip

Dronning Elizabeth. Indsat: Prins Philip og dronning Elizabeth. Arkivfotos. 
Dronning Elizabeth. Indsat: Prins Philip og dronning Elizabeth. Arkivfotos. 
Foto: MEGA
Dronning Elizabeth mindedes sin afdøde mand prins Philip i en ny video, der gemte på flere detaljer til minde om prinsen.

Dronning Elizabeth, som fyldte 95 den 21. april, måtte melde afbud til klimakonferencen COP26, da hun er blevet rådet til at hvile sig det næste stykke tid af sine læger.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det afholdt ikke dronningen fra at holde en digital tale til konferencen, hvor hun med stolthed nævnte sin afdøde mand prins Philip.

- Menneskets påvirkning af miljøet var et emne, der lå min kære afdøde mand nært, sagde dronning Elizabeth i talen.

. Det er en kilde til stor stolthed for mig, at den førende rolle, min mand udførte i at opmuntre folk til passe på vores skrøbelige planet, lever videre igennem det arbejde, som vores ældste søn Charles og hans ældste søn William udfører. Jeg kunne ikke være mere stolt af dem.

Under hele talen stod en sød detalje bag dronning Elizabeth, som bestemt ikke var tilfældig.  

På bordet bag den 95-årige majestæt stod nemlig en sød erindring om hendes mand prins Philip, som døde den 9. april i år.

Et billede af prins Philip blandt et hav af sommerfugle stod som den eneste detalje bag dronningen foruden et par potteplanter. Billedet af prins Philip er taget i Mexico i 1988, hvor han var på rejse som præsident for World Wildlife Fund.

 

Dronning Elizabeth under sin tale. Bag hende ses billedet af prins Philip blandt sommerfuglene. Et motiv, som dronningen også bærer i form af en broche. 
Foto: MEGA
 

Det selvsamme billede delte det britiske kongehus på deres Instagram-profil kort tid efter prins Philips død for at hylde hans liv.

Dronning Elizabeth bar også selv en broche med sommerfuglemotiv – måske som en skjult hyldest til sin elskede prins Philip.

Dronning Elizabeths tale kan ses på det britiske kongehus’ hjemmeside ved at klikke her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden