11. jun. 2021
Af Malan Joensen

Efter svær tid: Skøn weekend i vente for dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth. 
Dronning Elizabeth.
Foto: MEGA
Dronning Elizabeths kalender er fuld af spændende arrangementer de kommende dage.

Det seneste halvandet års tid har budt på mange omvæltninger for dronning Elizabeth.

Harry og Meghans beslutning om at forlade posten som såkaldte "senior royals", nedlukningen af store dele af verden på grund af corona-pandemien, omstilling til nye måder at være monark på i form af isolation og video-audienser og senere hele polemikken omkring Harry og Meghans meget kontroversielle interview med Oprah Winfrey.

Sidst, men ikke mindst prins Philips dødsfald den 9. april.

Her måtte dronning Elizabeth tage afsked med sin elskede ægtemand gennem mere end 73 år, som blev begravet ved en yderst stemningsfuld ceremoni i St George's Chapel ved Windsor Castle.

Dronning Elizabeth er naturligvis stadig i sorg, men hun passer pligtskyldigt hvervet som monark og har på det seneste gennemført flere audienser via videopkald, ligesom hun også for nyligt var til parlamentets åbning og på opgave i Portsmouth.

Nu begynder det at lysne med hensyn til isolation, og dronningen kan fredag aften glæde sig til at have meget af den nære familie omkring sig på den første officielle opgave, de har i fælleskab siden december 2020.

Det sker i Cornwall, hvor dronning Elizabeth, prins Charles, hertuginde Camilla, prins William og hertuginde Catherine skal deltage i den stort anlagte middag med G7-lederne i anledning af G7-mødet, som Storbritannien er vært for.

Læs mere om det herunder:

Lørdag skal dronning Elizabeths officielle 95-års fødselsdag så fejres på Windsor Castle, hvor hun vil få selskab af hertugen af Kent ved en særlig tilrettelagt udgave af den traditionelle Trooping The Colour-parade. Læs mere om det herunder:

Søndag slår dronningen så dørene op for USA's præsident Joe Biden og hans hustru Jill, der er inviteret til te på Windsor Castle. Læs mere om det her:

Læs mere om: