Fredag, 4. juni 2021 - af Malan Joensen

Nu er det bekræftet: Snart fejres dronning Elizabeth hjemme på slottet

Trooping the Colour i 2016, hvor dronning Elizabeths 90-års dag blev fejret.
Trooping the Colour i 2016, hvor dronning Elizabeths 90-års dag blev fejret.
Arkivfoto: MEGA
Trooping the Colour finder igen i år sted på Windsor Castle.

Det britiske kongehus har fredag løftet sløret for, hvordan den officielle fejring af dronning Elizabeths 95-års fødselsdag, som indebærer den traditionelle Trooping the Colour-parade, i år vil blive afviklet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For andet år i træk kan paraden ikke afvikles som normalt med stor pomp og pragt på The Mall i London og med kongefamilien på balkonen på Buckingham Palace

I stedet er markeringen af dronningens fødselsdag, som både fejres i april og den anden lørdag i juni, igen henlagt til Windsor Castle på grund af corona.

Allerede for noget tid siden var der snak om, at prins Edward, hertugen af Kent, 85, ville være til stede, og det er nu bekræftet. 

"Dronningen vil lørdag den 12. juni overvære en militærparade på Windsor Castles slotsplads for at markere majestætens officielle fødselsdag," oplyses det blandt andet på kongehusets hjemmeside, hvor man også forklarer, at hertugen af Kent, i sin egenskab af oberst af Scots Guards, vil være til stede. 

Paraden vil blandt andet have deltagelse af det såkaldte The King’s Troop Royal Horse Artillery og Household Cavalry Mounted Regiment, ligesom der også vil være sækkepibemusik fra 1st Battalion Scots Guards Pipes and Drums.  

"Når dronningen og hertugen af Kent ankommer, vil de blive mødt med en kongelig salut og nationalsangen," skriver kongehuset, der også kan fortælle, at der vil blive saluteret fra den østlige plæne på Windsor Castle i anledningen af paraden.   
  Når dronning Elizabeth næste år kan fejre sit 70-års regentjubilæum, vil Trooping the Colour efter planen blive afviklet i forbindelse med jubilæumsfejringen allerede torsdag 2. juni 2022.   Læs mere om festplanerne herunder:  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden