Søndag, 11. juli 2021 - af Ulrik Ulriksen

Før aftenens store EM-finale: Dronning Elizabeth sender rørende hilsen

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: Mega
Englands EM-helte har med deres sejr over Danmark skrevet historie ved at nå deres første store finale i 55 år, og det er noget, som har fået dronning Elizabeth til at komme på banen som stor fan.

I aften spiller England og Italien EM-finale på Wembley i London, og kampen vil bliver fulgt tæt af fodboldfans overalt på kloden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De engelske fodboldspillere står foran en historisk opgave i deres første store finale i 55 år, og holdet har royal opbakning.

Hilsen fra dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth sendte lørdag en personlig hilsen til landsholdets træner Gareth Southgate.

På vegne af hele den royale familie lykønsker Majestæten træneren og hans hold med at nå til finalen, og i sit brev er der særlig ros fra dronningen til Englands svar på vores Kasper Hjulmand, landstræner Gareth Southgate, for hans fine lederegenskaber og den kampånd, der præger hans udvalgte på grønsværen.

Gareth Southgate
Gareth Southgate
Foto: Mega

- Jeg sender mine bedste ønsker til i morgen med håbet om, at historien ikke kun fortæller om jeres succes, men også om den ånd, engagement og stolthed, som I har udvist, lyder det fra dronning Elizabeth.

Mindes VM-sejren fra 1966

Det engelske fodboldlandshold har skrevet historie ved at sikre sig den første slutrundefinale siden 1966.

Dengang besejrede de engelske spillere med hiv og sving og dommerhjælp, som i EM-semifinalen forleden mod Danmark, Vesttyskland 4-2 i et brag af en VM-finale.

Elizabeth overrakte pokal

Det var en ung Dronning Elizabeth, som overrakte pokalen til VM-legenden Bobby Moore.

I sin hilsen til EM-holdet, der skal spille finale i aften mod Italien, mindes dronningen oplevelsen fra dengang, hvor hun på tætteste hold oplevede, hvor vild en begivenhed VM-sejren var for hele holdet og nationen.

Føler sig heldig

- For 55 år siden var jeg så heldig at præsentere VM-trofæet for Bobby Moore og så, hvad det betød for spillerne, ledelsen og personalet at nå og vinde finalen i en større international fodboldturnering, skriver dronning Elizabeth i sin hilsen til EM-spillerne og træner Gareth Soutgate.

Kommer ikke i aften

Dronning Elizabeth var ikke til stede på Wembley i semifinalen mod Danmark, og hun kommer ifølge engelske medier heller ikke i aften til Wembley.

I stedet vil prins William være at finde på stadion.

EM-træner Gareth Southgate har på et pressemøde lørdag aften kommenteret på den særlige hilsen fra dronningen.

- Det har været fantastisk at få et brev fra dronningen, lyder det fra træneren.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden