Lørdag, 26. juni 2021 - af Ulrik Ulriksen

10 ting du nok ikke vidste om Damsgaard: Mikkel er for vild

Mikkel Damsgaard
Mikkel Damsgaard
Foto: Ritzau/Scanpix
Danmarks nye EM-stjerneskud Mikkel Damsgaard er en ung mand med et vildt potentiale, og han er på alles læber i denne tid. Men hvem er han egentlig, og hvordan er han blevet Danmark nye stjerneskud?

Fodboldspilleren Mikkel Damsgaard, 20 år, har taget Danmark med storm efter sin indtræden i EM-turneringen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mikkel har spillet fantastisk mod Belgien og Rusland, og han scorede et decideret pragtmål mod russerne.

I aften er Mikkel igen på banen, når Danmark i Amsterdam spiller EM-ottendedelsfinale mod Wales.

Her er 10 ting, du måske ikke ved om Mikkel Damsgaard.

Sådan blev Mikkel Damsgaard opdaget

Damsgaard kom til Farum-klubben FC Nordsjælland som 12-årig fra Jyllinge.

Mikkels unikke evner blev opdaget af en FC Nordsjælland-talentspejder i forbindelse med en kamp for Jyllinge, hvor spejderen eller scouten egentlig skulle se efter en anden spiler, men altså endte med i stedet at kontakte Damsgaard.

Mikkel blev trænet af sin far

- Min far var min træner, indtil jeg som 12-årig skiftede til FCN, og han var – som mange af de andre forældre også bemærkede det – meget hård ved mig. Der skulle ikke være noget snak om, at han var Mikkels far, siger Mikkel til Ekstra Bladet og fortæller også, at hans far var krævende, også omkring ekstra træning.

Det var Mikkels fars håb, at Mikkel kunne stå imod, og det var ifølge Damsgaard selv nok også en lille drøm for ham, at Mikkel blev til noget, som han ikke selv opnåede.

I det hele taget taler Mikkel og hans far meget om fodbold, som er deres store passion.

- Vi taler så vildt meget om fodbold, at min mor og søster godt kan blive lidt trætte af det, lyder det fra Mikkel til Ekstra Bladet.

Damsgaard helt privat

Ifølge Mikkels tidligere FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen gemmer der sig en anden side af Damsgaard, end den man ser i de interviews, hvor han måske ikke siger så meget.

Når han er sammen med kammeraterne og jævnaldrende i Nordsjælland, er han ifølge Pedersen meget snakkesalig, og det har han altid været.

Det sagde træner til Mikkels far

I en telefonsamtale i 2017 fortalte Flemming Pedersen, der dengang var teknisk direktør i FC Nordsjælland, at Mikkels far skulle være klar over, at hans søn kunne komme til at udvikle sig i raketfart rent fodboldmæssigt, og at det kunne betyde, at hans karriere i den danske Superliga ville gøre ham interessant i udlandet.

- Du skal være opmærksom på, at det kan komme til at gå rigtig, rigtig hurtigt med din søn, sagde Flemming Pedersen til Mikkels far dengang ifølge BT.

Denne stjerne ligner Damsgaard

Flemming Pedersen, cheftræner i FC Nordsjælland og Damsgaards træner i et par sæsoner, sammenligner Mikkel med et af de største navne i dansk fodbold.

-Jeg mener, '”Dams” er det største talent, jeg har set i den bedste danske række, siden Michael Laudrup fik debut i 1981 for KB. Teknikken, driblefærdighederne og blikket for medspillerne er meget lig Laudrup, siger Pedersen til BT.

Så mange penge er han værd nu

- Så I Damsgaards mål? Jeg skal give jer en fair pris, og i dag er det mindst 30 millioner euro (225 millioner kroner, red.). Hvis han scorer igen, vil prisen stige til 40 millioner euro (300 millioner kroner, red.), siger Sampdoria-præsident Massimo Ferrero til sampgazzetta.it ifølge Tipsbladet efter Danmarks kamp mod Rusland.

Yngste nogensinde

Mikkel Damsgaard er Danmarks yngste målscorer ved en EM-slutrunde nogensinde, og det er hans tredje mål for det danske landshold.

To af målene er faldet i kvalifikationen til turneringen.

Derudover er han nu den første spiller født i det 21. århundrede til at score ved EM-slutrunden.

Bedste ven på EM-holdet

Mikkel Damsgaards bedste ven i Danmarks EM-trup er Andreas Skov Olsen.

Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard
Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard
Foto: Ritzau/Scanpix

 De har spillet sammen på ungdomsholdene og superligaholdet i FC Nordsjælland, de har fulgtes ad på de danske ungdomslandshold, og nu er de med til deres første store slutrunde på A-landsholdet.

Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen spiller til dagligt i Italien, hvor Mikkel tørner ud for Sampdoria i Genoa, mens Andreas spiller for Bologna.

Sjovt nyt kælenavn

Mikkel Damsgaard kaldes af vennerne for ”Dams”, men forleden fik han et nyt brasiliansk-klingende kælenavn af landstræner Kasper Hjulmand, som på et pressemøde kaldte Mikkel for "Damsinho" på grund af hans sprudlende indsats i opgøret mod Belgien.

Sådan forberedte Mikkel sig til livet i Italien

Mikkel Damsgaard har spillet en sæson i Italien for Sampdoria, som han har skrevet en fireårig kontrakt med.

Mikkel har fået succes i Italien, og han har tilpasset sig den nye livsstil perfekt.

Det hjalp ham helt sikkert, at han hurtigt forstod sproget, og at han ankom til støvlelandet særdeles velforberedt på de italienske gloser.

Han fik inden afrejse fra Danmark en privat lærer i italiensk, og FC Nordsjællands pressechef Christian Wolny, der er gift med en italiener, sørgede også for, at hans kone kunne bistå med undervisningen.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden