27. apr. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Første gang siden Philips begravelse: Elizabeth modtog æresgæster på slottet

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: Mega
Dronning Elizabeth har i dag haft besøg af udenlandske æresgæster på Buckingham Palace i en helt speciel ifficiel anledning.

Med stort overskud var dronning Elizabeth, 95, på officiel opgave som royalt overhoved, da hun i dag, tirsdag den 27. april, havde nye ambassadører i audiens på slottet.

Første gang for dronning Elizabeth

Det er ifølge Hello Magazine første gang, at dronningen virtuelt er på officiel opgave, siden prins Philip blev begravet fra St. George’s Chapel i Windsor den 17. april.

Mødtes virtuelt på slottet

Dronning Elizabeths møde med den nye ambassadør fra Letland og ambassadøren fra Elfenbenskysten fandt sted digitalt via videolink fra Windsor Castle, hvor dronningen befandt sig i hjemlige omgivelser, og til Buckingham Palace i London, hvor de to ambassadører kunne se en veloplagt Elizabeth på en skærm placeret centralt i salen.

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: Ritzau/Scanpix

Stil og smil

Både dronningen og Letlands ambassadør fru Ivita Burmistre samt Elfenbenskystens ambassadør fru Sara Affoué Amani nød den fine ceremoni, og Majestæten sørgede med stil og smil for at byde de to ambassadører velkommen til slottet og velkommen til Storbritannien.

Læs mere om: