Lukker ned for sociale medier: William har fået nok

Prins William

Prins William

Foto: Mega
For prins William er det vigtigt at støtte en aktuel og omfattende boykot af de sociale medier.

Prins William støtter kampen mod racisme, der er et kæmpe problem mange steder i verden – også i Storbritannien.

Prins William siger nej til racisme

William og mange andre briter har fået nok af, at racistiske og diskriminerende kommentarer på nettet forpester mange menneskers liv og hverdag.

Kongelig støtte

Derfor blander det britiske kongehus sig nu i den store boykot af de sociale medier, som fodboldstjerner fra Premier League-klubberne i England har iværksat denne weekend.

Det melder hertugen af Cambridge ud på den officielle Twitter-konto The Duke and Duchess of Cambridge.

- Som præsident for Fodboldforbundet i England (FA), støtter jeg hele fodboldmiljøets boykot af de sociale medier i denne weekend, lyder det fra prinsen.

Racisme rettet mod stjerner

Den omfattende og på mange måder banebrydende boykot sker for at sætte fokus på de enorme og støt voksende problemer med racistiske og diskriminerende kommentarer på sociale medier rettet mod professionelle fodboldspillere, samt deres højt profilerede trænere og såmænd også dommerne.

Boykotten skal naturligvis også i bredere forstand sætte fokus på, at alle briter er lige uanset hudfarve, og at det er uacceptabelt at genere borgere på baggrund af deres oprindelse eller religion.

Lukker helt ned

Football Association og Premier League-klubberne har på baggrund af dette valgt at markere utilfredsheden med den forkerte brug af de sociale medier ved at lukke ned for deres brug af Facebook, Instagram og Twitter fra fredag eftermiddag og frem til midnat mandag aften.

Øget fokus på problem

Dette støtter prins William 100% op om, og han håber naturligvis, at det vil sætte fokus på, at racisme og folks dårlige adfærd på nettet skal stoppes nu.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden