15. aug. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Anne fylder 70 år: Derfor er hun så populær

Prinsesse Anne.
Prinsesse Anne.
Arkivfoto: MEGA
Storbritanniens prinsesse Anne har oplevet lidt af hvert gennem årene. Anne er både flittig, og så er hun sejere end de fleste.

Der er virkelig noget at fejre for dronning Elizabeths datter prinsesse Anne, der i dag fylder 70 år og vel nok er mere populær end nogen sinde.

Prinsessens specielle stil præget af styrke, flid og ordentlighed er hovedårsagen til, at hun har vundet briternes respekt i en tid med mange udfordringer for kongehuset.

Prinsessen fejrer efter planen sin fødselsdag privat med respekt for den corona-situation, der præger det britiske samfund.

Prinsesse Anne får stor opmærksomhed

Anne er mor til Peter Phillips og Zara Tindall og er en stolt bedstemor til fire børnebørn.

Som dronning Elizabeth og prins Philips eneste datter fik prinsesse Anne allerede tidligt stor opmærksomhed fra både pressen og offentligheden.

Den vigtige kongelige rolle har hun siden effektivt udnyttet til at sætte fokus på vigtige sager som børns vilkår og sin store passion for hestesport.

Meget flittig

Prinsesse Anne har gennem årene markeret sig som en af de flittigste repræsentanter i det britiske kongehus.

Hun er i dag involveret i flere end 300 velgørenhedsprojekter, organisationer og militærregimenter.

I 1969, da Anne var 18 år, trådte hun for alvor ind på den store scene som markant medlem af det britiske kongehus, da hun var på sin allerførste kongelige opgave.

Her åbnede hun et uddannelses- og træningscenter i engelske Shropshire.

På hold med kronprins Frederik

I dag er prinsesse Anne medlem af Den Internationale Olympiske Komité, som hun har repræsenteret på bedste vis gennem mange år. I IOC er Anne på hold med Danmarks kronprins Frederik, der siden 2009 har været medlem af den prestigefyldte OL-organisation.

Blandt prinsesse Annes egne sportslige højdepunkter er deltagelse som aktiv rytter i de olympiske sommerlege i Montreal i 1976. Anne var en del af Storbritanniens OL-ridehold i disciplinen dressur.

Gift to gange

Prinsesse Anne har helt fortjent fået et image som en stærk og meget bestemt kvinde, og hun er da heller ikke sådan at bide skeer med.

Hun har været gift to gange. Først med Mark Phillips og herefter med orlogskaptajn Tim Lawrence.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET får du helt nye billeder og kan læse alt om kronprins Frederiks sejltur med Mikkel Beha Erichsen ombord på skibet Wallenberg.

Du kan også komme med på opdagelse i dronning Margrethes nye køkkenhave, og så er Janni Spies’ datter blevet gift.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb33-forsider.jpg

Læs mere om: