Lørdag, 10. juli 2021 — af af

Festlig dag i den græske kongefamilie: Prinsesse Alexia fylder 56 år

Prinsesse Alexia. 
Prinsesse Alexia.
Foto: Martin Høien
Kong Konstantin og dronning Anne-Maries ældste barn, prinsesse Alexia, fejrer lørdag sin 56-års dag.

Kong Konstantin og dronning Anne-Maries ældste barn, prinsesse Alexia, fylder lørdag 56 år og bliver helt sikkert fejret stort af sin mand, Carlos Morales Quintana, og parrets fire børn hjemme på Lanzarote.

Her har prinsesse Alexia boet i flere år med sin familie, efter nogle år i Barcelona.

Prinsesse Alexia og Carlos i 2010 sammen med kong Konstantin, dronning Anne-Marie, prinsesse Theodora og prins Philippos ved prins Nikolaos bryllup med Tatiana Blatnik på den græske ø Spetses.
Foto: Hanne Juul
Carlos og prinsesse Alexia i Tivoli sammen med deres familie for at se "Nøddeknækkeren" i 2014.
Foto: Martin Høien

Stolt mor

Prinsesse Alexia og Carlos er stolte forældre til fire børn, som alle, bortset fra sønnen, Carlos, har navne der begynder med A – ligesom Alexia selv og hendes mor, dronning Anne-Marie.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Datteren Arietta er 19 år, Ana-Maria er 18 år, Carlos fylder senere på måneden 16 år, og parrets yngste datter Amelie er 13 år.

Sidste år blev der grundet covid-19-restriktionerne ikke nogen stor familiefest for prinsesse Alexia, selv om hun er tæt knyttet til både sine forældre og fire søskende, kronprins Pavlos, prins Nikolaos, prinsesse Theodora og prins Philippos og deres ægtefæller.

Hvorvidt der bliver mulighed for det i år vides ikke, fordi de alle er spredt i Grækenland, England og USA, og derfor er det svært at samles.

Født på Korfu

Prinsesse Alexia kom til verden 10. juli på Korfu, hvor den græske kongefamilie på det tidspunkt havde deres sommerresidens, Mon Repos.

Den græske kongefamilie måtte senere samme år flygte i eksil i Rom og senere til London, hvor prinsesse Alexia og hendes fire søskende er vokset op og har fået deres uddannelse.

Lever tilbagetrukket

Prinsesse Alexia er universitetsuddannet i historie og pædagogik, ligesom hun senere i Barcelona, hvor hun flyttede til i 1992, tog en master og specialiserede sig i børn og unge med fysiske og psykiske udfordringer.

Prinsessen arbejdede, indtil hun blev mor i 2002, med børn, der havde Downs, og siden har Alexia og familien levet et forholdsvis stille og tilbagetrukket liv på Lanzarote.

Sommerferier i Danmark

Prinsesse Alexia, der ofte kom til Danmark som barn og har tilbragt mange sommerferier på Gråsten Slot, deltager dog gerne i kongehusets begivenheder.

Hun var blandt andet i København i forbindelse med broderen prins Nikolaos’ store fotoudstilling i Rundetårn i 2019.

Prinsesse Alexia og prinsesse Alexandra i København i 2019.
Foto: Birger Storm

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden