1. okt. 2018
Af Dorte Quist

Prins Nikolaos fylder 49 år: Sådan går det

Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos.
Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos.
Foto: ALL OVER PRESS
Dronning Anne-Maries mellemste søn, prins Nikolaos, har haft et spændende år som naturfotograf med sin første soloudstilling i Australien.

Prins Nikolaos fylder i dag, mandag den 1. oktober, 49 år. Til daglig bor han i Athen sammen med sin hustru, prinsesse Tatiana.

Prinsen, der i mange år har fotograferet den græske natur, bliver mere og mere passioneret og også dygtigere, og det resulterede i foråret i hans første soloudstilling på det græske galleri i Melbourne i Australien.

Prins Nikolaos om barndommen

I et interview med det australske medie ABC News i forbindelse med udstillingen, fortæller prins Nikolaos selv:

- Som barn levede jeg som græker. Jeg talte græsk og havde græske venner på den græske skole, hvor jeg gik på i London.

Men følelsen af at savne Grækenland ramte ham hele tiden, når hans skolekammerater jævnligt rejste hjem til Grækenland, noget prins Nikolaos jo selv ikke kunne.

Udtrykker længsel i landskabsbillederne

Prinsens landskabsbilleder, som fokuserer på lys, bevægelse og de græske farver, giver i dag glimt af den længsel, som han gennem det meste af sit liv har haft efter at komme tilbage til Grækenland.

- Længslen efter Grækenland er absolut til stede i mine fotografier, selv om det slet ikke er min mening, når jeg tager dem.

Vendte tilbage til Grækenland

Efter mange årtier i landflygtighed bor prins Nikolaos og hans hustru i dag i Grækenland. Parret købte en lejlighed i Athen i 2013, samtidig med at kong Konstantin og dronning Anne-Marie også flyttede tilbage til Grækenland og bosatte sig i det eksklusive område Porto Heli, som ligger et par timers kørsels fra hovedstaden Athen.

Prinsen fortalte til det australske nyhedsmedie, at han håber, at hans fotografier vil række ud til andre mennesker, som også savner deres fødeland.

Læs mere om: