Maxima deler privat billede: Datteren prøver kostbart diadem

Dronning Maxima, indsat: Datteren prinsesse Amalia. 

Dronning Maxima, indsat: Datteren prinsesse Amalia. 

Foto: Ritzau Scanpix og Hanne Juul
Dronning Maxima og kong Willem-Alexander deler et hidtil uset billede af deres ældste datter.

Selvom Willem-Alexander og Maxima er konge og dronning i Holland, er de også bare far og mor for deres tre døtre, Amalia, Alexia og Ariane – med alt hvad det indeholder!

Som så mange andre børn har gjort det gennem tiden, har det kongeparrets datter været ”på rov” i forældrenes klædeskab, og det har det hollandske kongehus nu delt med offentligheden.

Årsagen til, at de nu deler billedet af prinsesse Amalia, er prinsessens kommende 18-års fødselsdag.

Tronfølgeren Amalia fylder 18 den 7. december, og i den forbindelse giver prinsessen en fin ”gave” til befolkningen i form af en biografi, så de kan lære hende bedre at kende.

Bogen indeholder naturligvis masser af billeder af prinsesse Amalia, som kongehuset har givet tilladelse til at bringe, og flere af dem er hidtil usete billeder hjemme fra privaten.

 

Det er eksempelvis et billede af den dengang otte-årige prinsesse Amalia, der har været på udkig i mors og fars klædeskab og har fundet det kostbare rubin-diadem skabt af den parisiske juveler Mellerio.

Dronning Maxima bar diademet ved Sveriges prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllup i 2015.

Foto: Hanne Juul

Se det søde billede af otte-årige Amalia med det kostbare diadem herunder.

Foto: Ritzau Scanpix

Rubin-diademet fra Mellerio, der består af seks rubiner og en håndfuld diamanter, var en gave fra Hollands kong Vilhelm til hustruen dronning Emma i 1889. Diademet er en del af et smykkesæt, der består af diadem, collier, corsagesmykke, to armbånd og en vifte.

Forfatteren bag bogen ”Amalia” er den hollandske komiker Claudia de Breij, som baserer bogen om Amalia på flere møder med prinsessen.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden