14. mar. 2022
Af Malan Joensen

Fyrstinde Charlene og fyrst Albert: Sådan har krisen påvirket ægteskabet

Fyrstinde Charlene og fyrst Albert af Monaco.
Fyrstinde Charlene og fyrst Albert af Monaco.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Fyrst Albert af Monaco kan mandag fejre sin 64-års fødselsdag.

Fyrst Albert kan mandag fejre sin 64-års fødselsdag med Charlene ved sin side, efter det for nyligt kom frem, at fyrstinden er vendt tilbage til Monaco efter at have været bortrejst på grund af sygdom i næsten et helt år.

Fyrstinde Charlene rejste til Sydafrika i marts 2021, men en pludselig infektion i øre-næse-hals-regionen medførte, at hun måtte blive i landet i månedsvis og gennemgå flere operationer, før hun omsider var i stand til at flyve tilbage til Monaco.

Herefter fulgte så et længere rekonvalesceringsforløb på et indtil videre hemmeligholdt sted.

Selv om fyrstinde Charlene har holdt tæt kontakt med fyrst Albert og de syvårige tvillinger Jacques og Gabriella, som også har besøgt Charlene flere gange, er der ingen tvivl om, at det har taget hårdt på familien. Især fordi adskillelsen undervejs har pustet til rygter om en ægteskabelig krise.

Det fortæller BILLED-BLADETs kongehusekspert Marianne Singer, der følger den monegaskiske fyrstefamilie tæt.

Hun mener dog, at fyrsteparret er kommet styrket ud af krisen:

- Under Charlenes sygemelding var der især i starten mange skilsmisserygter, som fyrst Albert dog på det bestemteste afviste. Men med den fælles pressemeddelelse, som parret søndag udsendte om fyrstindens tilbagevenden til Monaco, står de stærkere end nogensinde – de har vist, at deres ægteskab kunne holde til de mange måneders adskillelse og, modsat hvad mange måske troede, endda er kommet styrket ud af den voldsomme familiekrise, vurderer Marianne Singer, der tilføjer, at pressemeddelelsen både har budskaber om håb, optimisme, kærlighed og ømhed.
Selv om både børn og voksne er lykkelige for Charlenes tilbagevenden, skal alle naturligvis vænne sig til, at familien nu er fuldtallig igen: - For fyrst Albert bliver det selvfølgelig også noget af en omvæltning at have sin hustru hjemme igen. Han går fra at have været alenefar i mange måneder til igen at skulle dele forældrerollen på fuld tid med Charlene, siger Marianne Singer.
- Nu er de igen to om at tage sig af børnene i hverdagen, hvilket giver mindre bestemmelse, men også en lettere tilværelse, tilføjer hun.

Charlene er skrøbelig

Adspurgt om, hvilke udfordringer parret står over for nu, siger Marianne Singer: - Den helt store opgave for begge parter bliver nu at skulle vænne sig til en hverdag sammen igen, hvor der stadig skal tages store hensyn til en skrøbelig Charlene. Men sikke en lettelse, det må være for fyrst Albert endelig at have Charlene hjemme igen og kunne ane en afslutning på hendes sygdomsforløb, tilføjer kongehuseksperten.

Læs mere om: