14. mar. 2022
Af Malan Joensen

Kongelig ekspert om fyrst Alberts svære år: Ekstremt hårdt

Fyrst Albert og fyrstinde Charlene.
Fyrst Albert og fyrstinde Charlene.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Fyrst Albert af Monaco bliver 64 år mandag.

Mandag bliver fyrst Albert 64 år, og det seneste år har været lidt af en følelsesmæssig rutschebanetur for det monegaskiske overhoved.

I størstedelen af 2021 måtte han undvære sin hustru fyrstinde Charlene, der gennem foråret, sommeren og ind i efteråret først var strandet i Sydafrika på grund af en alvorlig infektion i øre-næse-hals-regionen og som senere, efter hjemkomsten til Europa, måtte rekonvalescere på et hemmeligholdt sted udenfor Monaco.

I weekenden kom det frem, at fyrstinden nu endelig er vendt tilbage til det lille fyrstedømme.

BILLED-BLADETs kongehusekspert Marianne Singer mener, det må være en kæmpe lettelse for hele familien, ikke mindst for fyrst Albert:

- Det seneste år har været ekstremt hårdt for fyrst Albert, der ikke bare har måttet undvære sin elskede hustru, men også fra den ene dag til den anden stod alene med det daglige forældreansvar for parrets syv-årige tvillinger. Selvom børnene uden tvivl har haft nær kontakt med deres mor over telefonen, og de har besøgt hende, har han skullet give dem omsorg og nærvær i hverdagen og skullet sørge for, at de ikke blev alt for triste over savnet af deres mor, fortæller Marianne Singer.
Kongehuseksperten mener, at det har styrket fyrst Albert og tvillingerne Jacques og Isabellas forhold: - Jeg tror, at det er kommet bag på mange, hvor flot han har klaret det. I hvert fald har vi kunnet iagttage, at han har taget sine børn med til mange flere officielle arrangementer, end vi har set tidligere. De er på ingen måder blevet gemt væk i den svære situation, som han nemt kunne have valgt. Faktisk synes jeg, at han er blomstret op som far og har været mere aktiv i den rolle og både krammet, leget og involveret dem under officielle opgaver, tilføjer Marianne Singer.

Læs mere om: