17. jan. 2016
Af af Trine Larsen

Dronning Margrethe til folkefest i Oslo

Dronning Margrethe, kong Carl Gustaf, dronnig Silvia, prinsesse Astrid
Dronning Margrethe, kong Carl Gustaf, dronnig Silvia, prinsesse Astrid
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Tusindvis af nordmænd festede foran kongeslottet i Oslo for at fejre deres kongepars 25-år på tronen. Og den dronning Margrethe så med fra slottets balkon sammen med den svenske konge og dronning.

Dronning Margrethe blev i formiddag vidne til en norsk folkefest, da hun så, hvordan folket hyldede kong Harald og dronning Sonja.

Kongeparret fejrer i dag deres 25 års regeringsjubilæum, og det er i den grad sket sammen med folket.

Efter en højtidelig gudstjeneste i Slotskapellet, hvor hele den norske kongefamilie havde selskab af dronning Margrethe og det svenske kongepar, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, var det tid til at møde folket og modtage regeringens gave; en stort anlagt forlystelsespark med vinteraktiviteter, bygget på slotspladsen - til brug for alle.

https://imgix.billedbladet.dk/_lhl4832.jpg
Kong Harald, dronning Sonja
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET

Kongefamilien deltog i folkefesten

Her var der mulighed for at prøve snowboard, skiløb, skihop, skøjteløb og ikke mindst kongeparrets børn og børnebørn, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit med prinsesse Ingrid og prins Sverre Magnus, tog i den grad gaven i brug.

De var rundt på hele pladsen og prøvede på egen krop de forskellige aktiviteter, og det var svært for kronprinsparret at få deres børn med tilbage på slottet, fordi aktiviteterne var så morsomme.

Også dronning Sonja takkede for gaven ved at spænde skiene på og tage sig en tur på langrend-ski i slotsparken, mens folk råbte "leve kongeparret!"

Dronning Margrethe vinkede til nordmændene

Kong Harald nøjedes med at se på, mens familien morede sig med vinteraktiviteterne, inden han gik tilbage på slottet for at hygge sig med gæsterne, dronning Margrethe, dronning Silvia og kong Carls Gustav, der alle var blevet inde på slottet, hvor de så til gengæld havde en pragtfuld udsigt fra vinduerne ud over slotspladsen og de mange tusinde mennesker.

Men de kom med ud på slottets balkon, da den samlede norske kongefamilie kom ud for at vinke til de fremmødte og lod sig hylde, inden de gik til frokost.

LÆS MERE: Kong Harald og dronning Sonja dækker op

Læs mere om: