Onsdag, 28. februar 2018 — af Trine Larsen

Ferie i Norge: Derfor mødes dronning Margrethe ikke med dronning Sonja

Dronning Margrethe, dronning Sonja
Dronning Margrethe, dronning Sonja
Foto: Hanne Juul og Birger Storm
Dronning Sonja ville helt sikkert gerne have modtaget sin gode veninde, dronning Margrethe på hendes vinterferie i Norge, men dronning Sonja er bortrejst til udlandet.

Dronning Margrethe er rejst på vinterfrie til Norge, sådan som det er en tradition for dronningen hver vinter. Og hendes gode veninde, den norske dronning Sonja, ville helt sikkert gerne have stået med åbne arme og budt dronning Margrethe varmt velkommen og trøstet hende i den svære tid. For de to dronninger er nære og gode veninder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sonja på plangt privat rejse

Desværre er dronning Sonja, 80, forhindret i at se sin gode veninde dronning Margrethe, idet dronning Sonja for tiden er på en længe planlagt privat rejse i udlandet, så hun er slet ikke i Norge under dronning Margrethes besøg.

Det oplyser assisterende kommunikationschef ved det norske hof, Sven Gj. Gjeruldsen.

Ligesom i Danmark, hvor kronprins Frederik er regent i dronningens fravær, så er kronprins Haakon fra i dag kronprinsregent i sine forældres fravær. Både kongen og dronningen er nemligpå rejse udlandet og dér bliver de, indtil de begge tager på officielt besøg i Argentina. Det officielle besøg varer fra den 6.-8. marts, men først den 10. marts er kongeparret tilbage i Norge.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Dronning Margrethe hos gode venner

Dronning Margrethe ventes hjem fra sin ferie i Norge, som hun holder hos gode venner i Gausdalen, den 11. marts, så alt tyder derfor på, at de to dronninge-veninder ikke når at mødes denne gang.

Ikke længere på ski

Det havde været naturligt - især efter den seneste svære tid for dronning Margrethe - at mødes med dronning Sonja, for de har gennem årene opnået et tæt og varmt venskab, ligesom de også ofte har stået på ski sammen, når dronning Margrethe besøgte Norge.

Men dronningen står ikke længere på ski, og derfor har de to dronninge-veninder fundet sammen i kunsten, som de begge brænder for. Men denne gang når de altså ikke at få deres travle kalender til at passe sammen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden