28. apr. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Første gang nogensinde: Glad Haakon imponerer i tv-studiet

Kronprins Haakon
Kronprins Haakon
Foto: Ritzau/Scanpix
Ved hjælp af ny teknologi i tv-studiet rejste Norges kronprins Haakon med en delegation til Californien i en helt speciel anledning.

Norges kronprins Haakon har netop været spydspids for en norsk delegation, der for første gang har været på en virtuel rejse til Californien i USA for at styrke samarbejdet om grønne og bæredygtige løsninger.

Kronprins Haakon blev historisk

Besøget var historisk, fordi det altså var allerførste gang nogensinde, at Norge med en delegation på denne virtuelle måde rejste til udlandet.

Kronprins Haakon og de øvrige norske deltagere befandt sig i et tv-studie i Oslo, og de amerikanske deltagere i et tv-studie i San Fransisco.

Men for alle, som fulgte konferencen på skærmen, så det ud som om, at deltagerne befandt sig i samme møderum.

Veloplagt foran kameraet

Kronprins Haakon var veloplagt foran kameraet i tv-studiet, der havde en såkaldt green screen som baggrund.

Kronprins Haakon
Kronprins Haakon
Foto: Det norske kongehus

Med denne skærm og den teknologi, der følger med, kan man skabe præcis de baggrundsbilleder, man vil, og dermed kunne man for eksempel få det til at se ud som om, at Haakon og de andre i studiet sad ved den berømte Golden Gate Bridge i San Fransisco.

Besøgte sit gamle universitet

Det digitale besøg bragte Haakon en tur til sit gamle universitet, University of California at Berkeley, som flere norske uddannelsesinstitutioner har et nært samarbejde med.

Læs mere om: