Mandag, 30. november 2020 - af Ulrik Ulriksen

Kronprins Haakon dybt berørt: Det gør virkelig indtryk

Kronprins Haakon
Kronprins Haakon
Foto: Aller Foto
Norges kronprins Haakon har været på et virtuelt feltbesøg med Norsk Flygtningehjælp.

For Norges kronprins Haakon var det en stærk oplevelse at være på et virtuelt feltbesøg med Norsk Flygtningehjælp.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det særlige hjælpearbejde udføres af flygtningehjælpen i nogle af de mest uro-plagede områder i verden, og det var tydliget for kronprins Haakon, at der er meget på spil i Afghanistan, Irak, Libanon og Yemen, som han digitalt lagde vejen forbi.

Kronprins Haakon imponeret

- Det gør virkelig indtryk, selv om vi sidder langt væk, sagde kronprinsen efter mødet med de unge norske hjælpearbejdere samt det internationale hold af medarbejdere fra organisationen Flyktninghjelpen i lejre i de kriseramte områder.

- At Flyktninghjelpen klarer at være til stede under så vanskelige forhold er utroligt vigtigt, lød det desuden fra Haakon.

Ikke siden Anden Verdenskrig har der været et så stort behov for hjælp til flygtninge, og corona-krisen har forværret en i forvejen kritisk situation globalt.

En øjenåbner

Det var for kronprins Haakon især en øjenåbner at tale med hjælpearbejdere i Yemen , hvor krisen regnen for den værste humanitære krise i dag overhovedet.

Over 24 millioner mennesker af landets knap 29 millioner har brug for hjælp.

Vildt vigtigt

- Det er et vildt vigtigt arbejde, I udfører, og det er imponerende at se , hvordan det fungerer i nogle dele af de steder i verden, hvor det er vanskeligst at arbejde, sagde en tydeligt imponeret og bevæget kronprins Haakon.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden