21. feb. 2022
Af Marianne Singer

Märtha Louises kæreste til BILLED-BLADET: Sætter ord på bryllupsplaner

Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek. 
Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek.
Foto: Birger Storm
Prinsesse Märtha Louises amerikanske kæreste Shaman Durek sætter ord på rygter om parrets bryllupsplaner overfor BILLED-BLADET.

Prinsesse Märtha Louise og hendes kæreste Shaman Durek har efterhånden været kærester i tre og et halvt år og er stadig lige forelskede.

Og selvom Shaman Durek har anmodet det norske kongepar om deres datters hånd, er der ikke planer om noget bryllup lige foreløbigt, forklarer Shaman Durek overfor BILLED-BLADET.

Grunden til, han udtaler sig, er, at han er ked af seneste tids rygter om, at prinsessen og han har planer om at gifte sig i år.

- Jeg har ikke engang friet til hende endnu. Så jeg ved ikke, hvorfor folk siger det. Det er mærkeligt, lyder det således fra Shaman Durek, der uddyber grunden til, at brylluppet ikke finder sted endnu.

Gjorde kur i seks måneder

- Jeg er meget gammeldags i den måde, jeg gør ting på. Derfor satte jeg mig ned med kong Harald og dronning Sonja og anmodede om deres datters hånd i ægteskab. Hvis de havde sagt nej, havde jeg ikke gået videre med det. Jeg gør tingene på en ærefuld og respektfuld måde, fortæller Shaman Durek til BILLED-BLADET.

- Da Märtha og jeg begyndte at se hinanden, synes jeg, at vi skulle begynde med, at jeg gjorde kur til hende i seks måneder, uden intimitet, og bare lære hende og hendes børn at kende, før vi kastede os ud i et forhold.

Livsvarigt forhold

Og der var en helt særlig grund til, at parrets forhold begyndte på denne romantiske måde:

- Det var fordi jeg ville være sikker på, at det her var et livsvarigt forhold og at jeg ikke bare ville træde ind i hendes liv og så forlade det igen og såre hende og børnene. Jeg kommer fra en meget gammeldags baggrund. Min far blev opdraget i 1920'erne og jeg har taget mange af hans værdier til mig, så når jeg frier, skal det foregå på samme måde, ligesom også brylluppet, siger Shaman Durek endvidere.

Hør Shaman Durek og prinsesse Märtha Louise sætte ord på parrets forhold i denne nye video fra hans Instagram, som BILLED-BLADET har fået lov at dele:

Det skal være perfekt

Shaman Durek er uforstående overfor, hvorfor folk tror, at parret allerede nu er klar til et bryllup.

- Jeg ved ikke, hvorfor de siger det. For det vil tage mig langt mere tid til at være klar til at skabe et ægteskab. Jeg vil ikke forhaste et bryllup. Det er en meget hellig ceremoni for mig og det samme gælder øjeblikket, hvor jeg frier. Det skal være perfekt. Det er den måde jeg er på, lyder det fra Shaman Durek, der for tiden opholder sig hjemme i Los Angeles.

Ønsker at blive gamle sammen

- Jeg er en gentleman og det er den måde, jeg også gør kur til hende på - inviterer hende ud og køber kjoler til hende, når hun kommer til byen. Hun har et skab fuld af kjoler, fordi jeg kender hendes størrelse. Og jeg køber smykker til hende, synger kærligheds-countrysange til hende, skriver digte til hende, køber smukke blomster til hende og fylder huset med blomster, når hun er her. Jeg er meget gammeldags og jeg ville aldrig forhaste noget.

- Så jeg håber, at folk stopper med at sprede rygter og lader være med at tegne et andet billede af mig end den, jeg er. For jeg er opdraget til at være en gentleman og jeg lever mit liv på denne måde med den kvinde, jeg elsker. Jeg ønsker at blive gammel sammen med hende og det vil alt sammen ske på den smukkeste måde og med respekt for hende, hendes børn og hendes familie, er Shaman Dureks afsluttende bemærkning om parrets fremtidsplaner.

Læs mere om: