3. mar. 2016
Af Marianne Singer

Eks-kong Michael af Rumænien alvorligt syg

kong michael
Eks-dronning Anne og eks-kong Michael af Rumænien.
Foto: AOP
Rumæniens sidste monark, kong Michael, har udsendt en meddelelse om, at han trækker sig fra alle offentlige gøremål, fordi han lider af en alvorlig kræftsygdom.
Den rumænske kongefamilie har udsendt en trist meddelelse underskrevet af eks-kong Michael, 94. Den sidste konge af Rumænien er blevet alvorligt syg, og han må derfor trække sig fra offentlige gøremål. Hans ældste datter, prinsesse Margarita, overtager i stedet de kongelige ansvarsområder. Ifølge Daily Mail har eks-kong Michael for nylig gennemgået en operation i Schweiz, og han lider af kronisk leukæmi og en form for hudkræft. LÆS MERE: Dronning Margrethe og prins Henrik til jubilæumsfest

Eks-Kong Michael blev tvunget til at abdicere

Michael var konge af Rumænien fra 1927 til 1930 og igen fra 1940 til 1947, da han blev tvunget til at abdicere af det kommunistiske parti. Indtil 1997 boede eks-kong Michael og hans familie i eksil i Schweiz og England, og først derefter kunne han igen vende tilbage til Rumænien. Siden 1948 har han været gift med eks-dronning Anne af Bourbon-Parma, som er datter af danske prinsesse Margrethe af Danmark. Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her! Parret bor nu skiftevis i Rumænien og Schweiz. Sammen har eks-kong Michael og hans hustru fem døtre. Kong Michael er beslægtet med både dronning Margrethe, kong Harald af Norge, kong Juan Carlos af Spanien, kong Carl Gustaf af Sverige og dronning Elizabeth.

Læs mere om: