Lørdag, 14. maj 2022 - af Christinna Braun

Kongeligt diamantbryllup: Intet tyder på fejring for dronning Sofia og kong Juan Carlos

Arkivfoto: Dronning Sofia og kong Juan Carlos. 
Arkivfoto: Dronning Sofia og kong Juan Carlos. 
Foto: MEGA
Dronning Sofia og kong Juan Carlos af Spanien har levet adskilt i flere år, og intet tyder på fejring i forbindelse med deres store bryllupsdag.

Der er ikke umiddelbart lagt op til stor fest og fejring den 14. maj, når Spaniens tidligere regerende kongepar, kong Juan Carlos og dronning Sofia, kan fejre 60-års bryllupsdag.

De seneste år har været svære for den spanske kongefamilie, efter kong Juan Carlos i 2020 flygtede til De Forenede Arabiske Emirater på grund af mistanke om hvidvask, korruption og elskerinder. Skandalerne haglede ned over den nu 84-årige kong Juan Carlos, som efterlod hustruen hjemme i Spanien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mens kong Juan Carlos har levet livet i frivilligt eksil i Abu Dhabi, har dronning Sofia haft sin hverdag hjemme i Spanien, hvor hun kan være tæt på familien. Det er næsten så godt som sikkert, at Sofia og et af børnebørnene prinsesse Leonor eller infanta Sofia holder i hånd, når de går sammen. Så tæt er dronning Sofia med sine børnebørn.

Selvom kong Juan Carlos og dronning Sofia den 14. maj kan fejre 60-års bryllupsdag, er der ikke noget, der indikerer, de skal fejre dagen sammen. Alt tyder på, at parret stadig lever adskilt, og mens Juan Carlos er i Abu Dhabi, rejser Sofia mellem Spanien og fødelandet Grækenland, hvor hun også har en bolig.

Her kan hun være tæt på sin bror, kong Konstantin, og svigerinde, dronning Anne-Marie. Også Konstantin og Sofias lillesøster, prinsesse Irene, flyver mellem Spanien og Grækenland for at bruge tid med sine søskende.

 

Mens forholdet mellem kong Juan Carlos og sønnen kong Felipe har virker distanceret det seneste lange stykke tid, har Juan Carlos og Sofias to døtre stadig kontakt til deres far.

For kort tid siden skulle prinsesse Cristina og prinsesse Elena have besøgt deres far i Abu Dhabi med flere af deres børn.

Det forventes altså ikke, på grund af Juan Carlos og Sofias adskilte liv, at der bliver holdt noget i forbindelse med bryllupsdagen. 

Kong Juan Carlos og dronning Sofia blev udråbt til kongepar i 1975. i 2014 meddelte Juan Carlos, at han ville abdicere på grund af de mange skandaler. Abdikationen blev dog dengang pakket ind i sygdom og personlige årsager.

Titlerne som konge og dronning har Juan Carlos og Sofia stadig. Det fungerer blot som en slags ærestitel.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden