Tirsdag, 10. januar 2023 - af Malan Joensen

Det britiske kongehus' advokat med særlig forespørgsel efter prins Harrys chokerende udtalelser

Kong Charles og dronning Camilla.
Kong Charles og dronning Camilla.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Ifølge Good Morning America har et advokatfirma, der repræsenterer Buckingham Palace, bedt tv-stationen ABC News om en særlig ting.

Prins Harry har i forbindelse med udgivelsen af sin længe ventede selvbiografi "Spare", som på dansk har fået titlen "Reserven", været rundt og give interview i forskellige britiske og amerikanske medier.

Her sætter prinsen ord på de mange triste og overraskende beskyldninger, han fremsætter mod kongefamilien, kongehuset og den britiske tabloidpresse i bogen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I forbindelse med et interview i programmet "Good Morning America" har tv-stationen ABC News taget kontakt til både prins William og prinsesse Kate samt kong Charles og dronning Camillas kontorer i kongehuset for at give dem mulighed for at kommentere på sagen.

Kensington Palace, hvor Kate og William har kontor, afviser overfor tv-stationen (og medier generelt indtil videre) at kommentere.  

Men ifølge ABC News har man mandag fået en særlig forespørgsel fra det advokatfirma, der repræsenter Buckingham Palace, og her skulle der blandt andet stå at:


"(...) kongehuset har brug for at "vurdere præcist hvad, der bliver sagt i interviewet og i hvilken sammenhæng, det optræder".

ABC News forklarer, at advokatfirmaet derfor spørger, om tv-selskabet øjeblikkeligt kan give dem en kopi af hele interviewet.

"På grund af vores retningslinjer som nyhedsmedie er dette ikke noget, vi gør," forklarer ABC News og lader dermed forstå, at det øjensynligt drejer sig om en helt generel retningslinje.

Hvorvidt dette betyder, at Buckingham Palace forbereder en udtalelse om sagen, vides endnu ikke. 

Indtil videre har man ifølge de britiske medier ikke ønsket at kommentere prins Harrys bog.

Det er derfor også vigtigt at understrege, at det indtil videre kun er prins Harrys version af sagen, der er kommet frem.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden