Tirsdag, 10. januar 2023 - af Malan Joensen

Prins Harry med svidende beskyldning mod dronning Camilla

Kong Charles og dronning Camilla. Indsat: Prins Harry.
Kong Charles og dronning Camilla. Indsat: Prins Harry.
Fotomontage: MEGA
Prins Harry skriver i sin selvbiografi, at daværende hertuginde Camilla lækkede historier til pressen.

At prins Harrys forhold til den britiske tabloidpresse alle dage har været dårligt, er efterhånden nået til de flestes kendskab.

At han samtidig beskylder folk indenfor kongehuset og -familien for at fodre tabloidpressen med mere eller mindre sande historier er efterhånden også almindeligt kendt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men i sin nye bog "Spare" påstår han ligefrem, at én af de kilder indenfor "Institutionen", som er Harrys favoritudtryk, når det kommer til at beskrive den komplekse organisation, det britiske kongehus udgør, skulle være selveste dronning Camilla. 

Ifølge prins Harry skulle den daværende Camilla Parker-Bowles have haft et samarbejde med en eller flere ikke nærmere definerede personer i den britiske tabloidpresse forud for forlovelsen og giftermålet med daværende prins Charles i 2005.

Camillas formål skulle angiveligt være at styrke sin egen pr-mæssige position i den britiske befolkning. Ifølge prins Harry var der private møder med familien, samtidig med at Camilla arbejdede hen imod at giftermålet med prins Charles kunne blive en realitet. 

I prins Harrys opsigtsvækkende interview med Tom Bradby på ITV, som TV 2 senere har købt rettighederne til, læses følgende passage op fra bogen:

”Pludselig var der historier alle vegne, i alle aviserne, om hendes private samtaler med William. Historierne var utroligt detaljerede og kom naturligvis ikke fra William. De kunne kun være lækket af den anden person, der var tilstede. ”

Prins Harry understreger, at selv om han og William i begyndelsen var imod, at daværende prins Charles og Camilla Parker-Bowles blev gift, så støttede de parret i deres beslutning.

Harry fortæller til Tom Bradby, at han var ”hundrede procent” glad på deres bryllupsdag. Han og William ønskede, at Charles skulle være lykkelig, og det er han med Camilla.

Det bør understreges, at det indtil videre kun er prins Harrys version af sagen, der er kommet frem. Ifølge britiske medier som Hello Magazine har både Buckingham Palace og Kensington Palace afvist at kommentere på prins Harrys bog. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden