Torsdag, 2. juni 2022 - af Malan Joensen

Efter skarp kritik: Ærkebiskop i ny udmelding om prins Andrew

Ærkebiskoppen af Canterbury Justin Welby. Indsat: Prins Andrew.

Ærkebiskoppen af Canterbury Justin Welby. Indsat: Prins Andrew.

Fotomontage: MEGA
Ærkebiskoppen af Canterbury har i et interview udtalt sig om prins Andrew på en mildest talt opsigtsvækkende måde.

Ærkebiskoppen af Canterbury, Justin Welby, har i denne uge fået bispehatten alvorligt i maskinen, efter han i et tv-interview i anledning af dronning Elizabeths 70-års regeringsjubilæum kom med nogle kontroversielle udtalelser om prins Andrew.

Prins Andrew har været ude i et kæmpe stormvejr de senere år på grund af hans påståede forbindelse til Jeffrey Epstein-skandalen, der kulminerede i, at amerikanske Virginia Giuffre anklagede prinsen for seksuelle overgreb, der skulle være foregået, da hun var 17 år.

Parterne stod til at skulle mødes i retten tidligere på året, da de blev enige om at indgå et forlig og dermed undgå retssagen.

Prins Andrew har hele forløbet igennem nægtet sig skyldig i alle anklager.

ITV blev ærkebiskop Justin Welby blandt andet spurgt, om han mener, at regeringsjubilæet kan give mulighed for, at den britiske befolkning kan "forenes" med og "tilgive" prins Andrew. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ærkebiskoppen mente indledningsvist, at "vi bør alle være et mere åbent og tilgivende samfund" generelt set.

Han understregede, at han ikke ville gå nærmere ind i den konkrete sag med prinsen, men svarede dog blandt andet således:

"Vi må alle tage et skridt tilbage, og vente og se, hvad der sker. Han (prins Andrew, red.) forsøger at gøre det godt igen, og det mener jeg er en meget god ting."

Justin Welby understregede endvidere, at han anerkendte, det er et meget privat og følsomt anliggende, der kan få følelserne i kog, og at man ikke kan fortælle andre mennesker, hvordan de bør reagere på sådan en følsom sag.

Efter interviewet blev vist, fik udtalelserne fra ærkebiskoppen sindene i kog blandt forskellige iattagere.

Ifølge The Express udtalte tv-værten Piers Morgan blandt andet:

"Hvis tilgivelse er at acceptere, at nogen har begået en fejl, så er vi nødt til at vide, hvilke fejl, prins Andrew mener at have begået?".  
  Og han var ikke den eneste, der offentligt kritiserede ærkebiskoppens ord om prins Andrew:   Forfatter, aktivist og jurist Dr Shola Mos-Shogbamimu tweetede blandt andet: Hvis prins Andrew gerne vil tilgives (for hvad?), skulle han være gået gennem retssagen for at bevise sin uskyld"  
  Kritikken har efterfølgende fået en talsperson for Justin Welby, der i øvrigt ligger syg med coronavirus og lungebetændelse i disse dage, til at præcisere, at ærkebiskoppen ikke refererede specifikt til prins Andrew, da han talte om, at samfundet burde være mere tilgivende.   "Hans pointe skal forstås i et bredere perspektiv; at han håber, regeringsjubilæet kan inspirere os til at blive den type samfund", sagde talspersonen.  

Det er komplekse emner

I en ny, officiel udtalelse fra Justin Welby lyder det således:   "I interviewet med ITV News blev jeg stillet et spørgsmål om tilgivelse, og jeg svarede, at der er en forskel på konsekvens og tilgivelse. Begge dele er essentielle elementer af den kristne forståelse af retfærdighed, nåde og forsoning. Jeg havde også den bredere pointe, at jeg håber, vi kan blive et mere tilgivende samfund. Dette er komplekse emner, der er vanskelige at adressere i et kort medie-interview, og jeg håber ikke, de vil tage opmærksomheden fra denne uges glædelige fejring af Hendes Majestæt Dronningens Platin-jubilæum.   
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden