15. dec. 2022
Af Malan Joensen

Prins Harry: Sådan reagerede storebror, far og dronning Elizabeth på det kontroversielle familiemøde

Hertuginde Meghan og prins Harry.
Hertuginde Meghan og prins Harry.
Foto: MEGA
Der var angiveligt løgn og råberi i luften, da parterne mødtes til et afgørende familiemøde.

Prins Harry giver nu sin version af, hvordan det gik for sig, da han sammen med prins William, daværende prins Charles og dronning Elizabeth mødtes på Sandringham i januar 2020 for at tale om Harry og Meghans fremtid.

Det gør han ifølge Daily Mail i afsnit fem af den aktuelle Netflix-dokumentar med Meghan.

Parterne var mødtes for at forhandle sig frem til, hvordan Harry og Meghan kunne træde helt ud af kongehuset som fremtrædende medlemmer og tjene deres egne penge, som de ønskede, og hvorvidt de f.eks. kunne få lov at repræsentere dronningen ved enkelte lejligheder, hvordan det skulle være med titler, hædersbevisninger, protektioner og lignende.

Ifølge prins Harry var der ret dårlig stemning til mødet, og han beskylder direkte sin far for at lyve.

"Det var skræmmende, at min bror råbte og skreg af mig, og min far sagde ting, der simpelthen ikke passede. Og min farmor, hun sad der helt stille og tog det hele ind," fortæller Harry ifølge avisen.

Det skal understreges, at det naturligvis kun er prins Harrys version af sagen.

Hvorvidt prins William og kong Charles kan nikke genkendende til den beskrivelse, vides ikke.

Og det er næppe sandsynligt, at de kommer til at melde noget ud, for den britiske kongefamilie plejer at holde sådan nogle ting internt.

Dog kom kongefamilien med en særlig udmelding i kølvandet på Harry og Meghans meget omtalte Oprah Winfrey-interview i 2021, hvor det blandt andet blev sagt, at "erindringer om det skete kan variere".

Læs mere om: