Fredag, 2. september 2022 - af Malan Joensen

Prinsesse Dianas hemmelige kærlighed del 2: Sådan mødte de hinanden

Prinsesse Diana.

Prinsesse Diana.

Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Selv om det var Dodi Al-Fayed, prinsessen tilbragte sine sidste dage med, spøgte en anden mand angiveligt i kulissen. Få anden del af historien her.
I disse dage er det 25 år siden, vi sagde farvel til prinsesse Diana.   Vi ser i den forbindelse tilbage på historien om Dianas dengang ukendte og hemmelige kæreste, som hun de sidste par år af sit liv var dybt forelsket i - men som ikke var ham, hun døde sammen med den skæbnesvangre nat.  
  Hvem var prinsesse Dianas hemmelige kærlighed, og hvorfor havde de brudt med hinanden kort før hendes død?   2. del af historien følger nedenfor - læs første del ved at klikke her.  

Mødtes på hospitalet

Prinsesse Diana og hjertekirurgen Hasnat Khan blev ifølge Vanity Fair præsenteret for hinanden den 1. september 1995.   Da havde Diana  været separeret fra prins Charles i omkring tre år.   Hun var på Hasnat Khans arbejdsplads, Royal Brompton Hospital i London, for at støtte sin veninde, Oonagh Toffolo, hvis mand netop havde fået foretaget en tredobbelt bypass-operation. Hjertekirurgen skulle fortælle Oonagh Toffolo, at ægtemanden var nødt til at komme tilbage på operationsbordet.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  Ved hendes side var prinsessen, og Oonagh præsenterede de to for hinanden. Hasnat Khan nøjedes med at nikke høfligt og rutinemæssigt til Diana.   – Jeg tror ikke, prinsesse Diana nogensinde i sit voksne liv har gjort så lidt indtryk på en person, har Oonagh Toffolo skrevet om mødet i avisen Daily Mirror efter Dianas død.  
  At Hasnat Khan ikke tog særlig notits af prinsessens tilstedeværelse, fik øjeblikkeligt Dianas interesse for hjertekirurgen til at stige. Hans smukke ydre og fuldstændig afslappede facon over for hende var en tiltrækning, hun ikke kunne modstå.   

En meget diskret kæreste

Prinsesse Diana fortalte senere veninden Simone Simmons, at hun havde fundet sin ”Mr. Wonderful” med ”mørkebrune, fløjlsagtige øjne”.    Herefter fulgte mange besøg på hospitalet, hvor Hasnat Khan arbejdede, og efter nogle uger var et spirende venskab forvandlet til kærlighed.  
  Hvordan dette kærlighedsforhold så ud fra Hasnat Khans synspunkt, er ikke noget, den diskrete hjertekirurg har fortalt meget om. Tragisk nok er det især prinsessens død, der indirekte har ført til, at man kender blot en smule til hans version af tingene.   

Interviewet af politiet

Forskellige undersøgelser i fransk og britisk regi har forsøgt at udrede, hvordan ulykken i Pont D’Alma-tunnellen skete, og herunder også om der var hold i konspirationsteorierne om, at nogle med onde hensigter bevidst forsøgte at tage livet af prinsessen.    I forbindelse med en af disse undersøgelser er Hasnat Khan i 2004 blevet interviewet af britisk politi, som talte med mange tæt på prinsessen. Bortset fra svarene i undersøgelsen og nogle meget få interview til pressen har Hasnat Khan i alle årene insisteret på at holde detaljerne om sit forhold til prinsessen for sig selv.   At han holdt utroligt meget af hende, er der dog ingen tvivl om. – Jeg syntes, Diana var meget jordnær, og hun fik alle omkring sig til at føle sig godt tilpas, har han fortalt til politiet.   

Skjulte sig med paryk

Forholdet til Hasnat Khan gav ikke kun prinsessen mulighed for at have en kæreste, der var vidunderlig diskret, men også for at se, hvordan en helt almindelig tilværelse uden for offentlighedens søgelys kunne være.   En mørkhåret paryk var et af midlerne, som en af verdens mest berømte kvinder benyttede for at undgå genkendelse, for eksempel når hun og Hasnat Khan gik på jazzklub.  
  Et andet middel var simpelthen at blive inden for hjemmets fire vægge. Ofte mødtes parret i prinsesse Dianas lejlighed i Kensington Palace, hvor hun stadig boede efter separationen fra prins Charles, eller hjemme hos Hasnat Khan.  
  Og når prinsesse Diana blev genkendt af en pressefotograf uden for hospitalet, hvor hendes kæreste arbejdede, fortalte hun, at hun havde været derinde for at besøge døende patienter.   Efterhånden som de to tilbragte mere og mere tid sammen, voksede kærligheden imellem dem også, og prinsessen begyndte at længes efter en fremtid, hvor hun og Hasnat Khan kunne være et par, der ikke behøvede at gemme sig for omverdenen.  

Denne artikel har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Dette er anden del af artikelserien. Læs 1. og 3. del ved at klikke her og her

Kilder: Vanity Fair, Daily Mail, Kate Snell: ”Diana: Her Last Love”.

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden