Derfor er Silvia bekymret for Sofias sikkerhed

Dronning Silvia og prinsesse Sofia

Dronning Silvia og prinsesse Sofia

Foto: Martin Høien
For dronning Silvia betyder familien alt, og hun føler sig utryg, når svigerdatteren prinsesse Sofia rejser af sted på arbejde langt væk fra Sverige.

Sveriges dronning Silvia elsker sin familie og nyder at se sin mand, børn og børnebørn samt svigersønner og svigerdatter have det godt og trygt.

Undertiden kan Silvia blive bekymret for sin svigerdatter prinsesse Sofias sikkerhed.

Dronning Silvia bekymrer sig om Sofia

Det er især, når Sofia er på arbejde i Sydafrika i de fattige township-bydele, hvor det kan være direkte livsfarligt at gå på gaden, at Silvia er mest utryg.

Prinsesse Sofia, 35, var bare 16 år, da hun rejste til Afrika første gang.

Det, hun så i fattige bydele i særligt Sydafrika, gjorde et enormt indtryk på hende.

Derfor startede Sofia hjælpeorganisationen Project Playground, der primært arbejder med udsatte børn og unge i de fattige bydele i Sydafrika, hvor kriminalitet, vold og mord på åben gade er hverdag.  

Føler sig ikke truet

– Jeg tror på min mulighed for at gøre en forskel, og det bakker familien op om, siger prinsesse Sofia i tv-dokumentaren ”Prinsesse Sofia – Project Playground”.

Prinsesse Sofia er sjældent bange, når hun er i aktion som hjælpearbejder i de afrikanske slumkvarterer.

– Nu har jeg arbejdet her i ti års tid, så jeg føler mig ganske godt tryg. Project Playground har et vældig godt omdømme. Her vil man ikke gøre os ondt, lyder det fra Sofia. 

Carl Philip har det skidt

Men hjemme i Sverige er den kongelige familie altså ikke på samme måde tryg ved situationen, når Sofia er langt væk.

Ifølge Sofia er blandt andre hendes mand prins Carl Philip en smule nervøs, når hun er på arbejde i slummen udenfor Cape Town i Sydafrika.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Værst med svigermor

Det er dog værst med Silvia.

– Jeg vil nok sige, at det er min svigermor, som er mest urolig, kommer det fra prinsesse Sofia.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om prins Joachim og prinsesse Maries fantastiske dag i Paris.

Vi talte med både Joachim og Marie på dagen, der bød på så meget godt efter en svær sommer præget af prins Joachims blodprop i hjernen.

Og så har dronning Margrethe i den forløbne uge budt på en skøn nyhed, der har vakt glæde og beundring både i Danmark og i udlandet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden