Tirsdag, 2. marts 2021 - af Ulrik Ulriksen

Efter stor prisfest: Victoria får kritik

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria
Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
Ved en stor prisfest forleden blev Sveriges kronprinsesse Victoria hædret, hvilket skabte stor glæde. Samtidig er der dog også kritik af kronprinsessen.

Sveriges kronprinsesse Victoria blev søndag aften til en stor digital prisuddeling kåret til Årets Hetero ved den såkaldte QX Gaygala, som er en kæmpe prisfest for det svenske LGBT+-miljø.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kritik af stolt Victoria

Til mediet QX  siger kronprinsessen, at hun er stolt og glad for hæderen, og hun understreger desuden, at det under pandemien er særlig vigtigt en verden, hvor alle har rettigheder

– En verden, hvor man kan være præcis den, man er, og være stolt af det, lyder det fra Victoria.

Blandt svenskerne er der stor glæde over, at Victoria er blevet hædret som en heteroseksuel profil, der går forrest i arbejdet for ligestilling og menneskerettigheder.

Der er dog også en del af kronprinsessens landsmænd og -kvinder, som retter kritik mod Victoria og den hæder, hun i weekenden fik som Årets Hetero.

Hun gør intet

- Det er kun fordi hun er kronprinsesse og intet andet, lyder det i en kritisk kommentar på QX-avisens sociale medier, hvor det også nævnes, at kronprinsesse Victoria kunne have gjort meget mere for LGBT+-miljøet, end det har været tilfældet.

I en anden kommentar fremgår det, at man ikke mener, at kronprinsesse Victoria er den rette til at være forkæmper for LGBT+-personers rettigheder, og en kritiker kommer desuden ind på, at den kongelige familie generelt ikke støtter nok op om LGBT+-miljøet.

- Hun gør jo intet, skriver en fortørnet person desuden på de sociale medier om kåringen, som de fleste dog er meget tilfredse med.

Godt valg

- Sjovt og vældig godt, at vi alle stemte på H.K.H. kronprinsesse Victoria, som faktisk kan gøre en stor forskel for os, kommer det fra en Victoria-fan, mens en anden skriver ”godt valg, Victoria kan sagtens få prisen hvert år”.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden