8. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Endelig godt nyt: Sådan fejres Victoria

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria
Foto: Lars H. Laursen
Sveriges kronprinsesse Victoria bliver igen i år fejret på smukke Öland, når hun fylder år. Der har ellers længe været tvivl om det store fødselsdagsarrangement.

Der er kommet en rigtig god nyhed om kronprinsesse Victorias 44-års fødselsdag den 14. juli.

Victoriadagen, som fødselsdagen kaldes i Sverige, fejres på Öland, næsten som man plejer midt i den smukke svenske sommeridyl.

Usikkerhed om fejring af kronprinsesse Victoria

Der har ellers hersket en del usikkerhed om den store dag på grund af corona-situationen.

Fra Solliden Slot på Öland, hvor der plejer at være folkefest med Victoria i centrum, har man for eksempel givet udtryk for, at det er tvivlsomt, at kronprinsessen skal fejres som normalt.

Heldigvig bliver en helt særlig del af fejringen nogenlunde, som den plejer at være.

Koncert og golfturnering

– Vi regner med at kunne gennemføre både Victoriakoncerten og Victoriagolfen – forudsat at de planlagte lettelser af restriktionerne gennemføres, siger fødselsdagsfest-arrangør Stephan Rimér till Svensk Damtidning.

Fest i slotsruin

– Vi kommer til at være på Borgholms slotsruin også i år, men ikke på samme sted på slottet som i fjor. Årets koncert skal afvikles inde i borggården i stedet, lyder det endvidere.

Skøn koncert

Der vil desværre stadig til at være begrænset plads for publikum, så man kan ikke give billetter til offentligheden.

- I borggården bliver det særlige inviterede, men Sveriges Television viser det hele, så alle, der vil, kan opleve Victoriakoncerten alligevel, siger Stephan Rimér til Svensk Damtidning.

Alle håber på stort fremmøde

Sidste år var det kun den halve del af den kongelige familie, som deltog i fejringen af kronprinsesse Victoria på Öland.

I år håber man på, at der kommer flere fra den royale familie.

Lige nu er det dog alt for tidligt at sige, hvordan det bliver med det kongelige fremmøde på Victoriadagen den 14. juli.

Læs mere om: