Onsdag, 6. april 2022 - af Christinna Braun

Endelig stor fest på slottet: Disse kongelige deltager

Prinsesse Sofia, prins Carl Philip og dronning Silvia. 
Prinsesse Sofia, prins Carl Philip og dronning Silvia. 
Foto: MEGA
150 mennesker er inviteret til stor middag på det svenske kongeslot.

Den 6. april bliver der åbnet for dørene på det kongelige slot i Stockholm, hvor den svenske kongefamilie inviterer til repræsentationsmiddag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er første gang i to et halvt år, denne middag kan blive afholdt – en fest, som ellers plejer at blive holdt flere gange om året. Det var coronapandemien, der spændte ben for middagen, ligesom den har gjort for så mange andre fester og begivenheder.

På det svenske kongehus’ hjemmeside står der, hvilke medlemmer fra den kongelige familie der deltager i aftenens middag.

Middagens værter er kong Carl Gustaf og dronning Silvia, og derudover er der kongelig deltagelse fra to af deres børn og to af deres svigerbørn, kronprinsesse Victoria og hendes mand prins Daniel samt prins Carl Philip og hans hustru prinsesse Sofia.

Kongeparrets tredje og yngste barn, prinsesse Madeleine, og hendes mand, Chris O’Neill, deltager ikke i aftenens middag. De bor med deres tre børn, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne, i solskinsstaten Florida.

Derfor deltager prinsesse Madeleine af naturlige årsager ikke i lige så mange middage og kongelige arrangementer som sine søskende og som sine forældre.

Aftenens fest, repræsentationsmiddagen, er til for at samle personer fra forskellige egne af Sverige, som derved kan udveksle tanker og erfaringer og kan lære hinanden at kende, har Første Hofmarskal Mats Nilsson udtalt til Svensk Damtidning.

 

Der er omkring 150 gæster inviteret til middagen, der finder sted på Kongeslottet i Stockholm.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden