4. apr. 2022
Af Christinna Braun

Nye billeder fra Sverige: Derfor er prins Carl Philips og prinsesse Madeleines børn ikke med

Den svenske kongefamilie. 
Den svenske kongefamilie.
Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna
Det er kun kronprinsesse Victoria og prins Daniels to børn, der figurerer på nye billeder fra Sverige.

Nye billeder fra Sverige: Derfor er prins Carl Philips og prinsesse Madeleines børn ikke med

Det er kun kronprinsesse Victorias to børn, der figurerer på nye billeder fra Sverige.Det svenske kongehus delte forleden en lang række nye portrætter af kongefamilien i anledning af deres nye hjemmeside.

Seks børn mangler dog på billederne. Prins Carl Philip og prinsesse Sofias tre børn samt prinsesse Madeleine og Chris O’Neills tre børn.

Det er der en naturlig årsag til.

Prins Carl Philip og prinsesse Sofias tre børn, prins Alexander, prins Gabriel og prins Julian, samt prinsesse Madeleine og Chris O’Neills tre børn, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne, er nemlig ikke længere en del af det såkaldte kongelige hus.

Det skete i 2019, hvor børnenes farfar og morfar, kong Carl Gustaf, ønskede at ”afgrænse kredsen af medlemmer i den kongelige familie, som man kan forvente har offentlige opgaver for kongehuset”.

Alle børnene er naturligvis stadigvæk en del af den kongelige familie, men de bliver ikke længere tituleret ”Kongelig Højhed”.

Deres titler prins og prinsesse samt deres hertug- og hertuginde-titler har de stadig, men de vil ikke blive ført videre til næste generation eller til kommende ægtefæller.

Alle børnene indgår stadig i arvefølgen til den svenske trone.

Prinsesse Madeleines mand, Chris O’Neill, figurerer heller ikke på de nye billeder. Han har siden brylluppet med Madeleine, og særligt efter familien flyttede til udlandet, ønsket at være så privat som muligt.

Se alle de nye billeder af den svenske kongefamilie i linket herunder.

Læs mere om: