13. aug. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kæmpe begivenhed for Carl Philip og Sofia: Sådan bliver Julians dåb

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia
Foto: Martin Høien
Så er de allersidste detaljer ved at være på plads forud for lørdagens royale familiefest i Sverige. Prinsesse Sofia og prins Carl Philip glæder sig til at få sønnen Julian døbt i Drottningholms Slotskirke.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har nu endelig de sidste detaljer på plads til lørdag, når deres yngste søn prins Julian skal døbes i Drottningholms Slotskirke.

Julian kom til verden den 26. marts.

Sofia og Carl Philips store dag med Julian

For første gang i lang tid kan vi glæde sig til at se hele den svenske kongelige familie samlet i en officiel anledning på Drottningholms Slot.

Den 45 minutter lange dåbsceremoni begynder klokken 12.00, og gæsterne ankommer allerede fra klokken 11.00.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip har valgt navnene Julian Herbert Folke til dåbsbarnet, som har varmet op til den store dag med en god sommerferie sammen med sine forældre og to brødre Gabriel og Alexander.

Døbes i særligt vand

Dåben står biskop Johan Dalman og præsten Michael Bjerkhagen for, og de benytter vand fra en kilde på Öland til dåbsritualet.

Den royale dåbskjole er 125 år gammel, og højtideligheden afsluttes på fornem vis ved, at kongen giver sit yngste barnebarn den fine Serafimerorden.

Kanonbrag i Stockholm

Efter dåben hyldes prins Julian med en salut bestående af 21 kanonbrag.

Gæstelisten er endnu ikke offentliggjort, men hele den kongelige familie er med.

Bemærkelsesværdigt er det, at prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O’Neill, der bor i Florida i USA, er i Sverige og deltager i dåbsfesten.

Prins Julians mormor Marie og morfar Erik er også med i kirken.

Reception på slottet

Efter dåben er kong Carl Gustaf og dronning Silvia værter for en reception.

De byder alle gæster på et glas champagne, mens dåbsbarnet ligger og slumrer i den kongelige guldvugge, som officielt kaldes Karl XV’s vugge.

Hyggelig familiefrokost

Efter champagnereception er det tid til en privat frokost for familien og de nærmeste venner. Dette plejer at være den mest afslappede del af den royale dåbsdag.

Læs mere om: