29. apr. 2016
Af Marianne Singer

Kæmpe fest for kong Carl Gustaf: Nu går det løs i Stockholm!

kong carl gustaf
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Sveriges kong Carl Gustaf fejrer sin runde fødselsdag med et hav af arrangementer og fester fordelt over flere dage. BILLED-BLADET er med hele vejen!
Kong Carl Gustaf vil være i centrum fra fredag aften og hele lørdagen med, når han denne weekend fejrer sin 70-års fødselsdag. Fredag den 29. april begynder festlighederne med en vidunderlig koncert arrangeret af Kungl. Operan og Stockholms Konserthus på Nordiska museet i det mondæne Djurgården i Stockholm. Mors dags-gave: Køb 12 numre af BILLED-BLADET og få 2 biografbilletter Her vil en festklædt kong Carl Gustaf være i godt selskab af sin karismatiske hustru, dronning Silvia, og deres børn med partnere; kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Madeleine, Chris O'Neill og prins Carl Philip. Kun prinsesse Sofia, der fødte en lille prins den 19. april, deltager ikke i arrangementet.

Kong Carl Gustaf fejres fra morgenstunden

På selve kong Carl Gustafs fødselsdag lørdag den 30. april er der allerede fuldt program for den svenske kongefamilie helt fra morgenstunden. Dagen begynder med den særlige taksigelsesgudstjeneste Te Deum i Slottskyrkan på Stockholms slott, og fejringen fortsætter derefter på slotspladsen, hvor Forsvarets musikkorps spiller for kong Carl Gustaf og hans familie. LÆS MERE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia fejrer jubilæum i dronning Ingrids barndomshjem Få timer senere, klokken 13, bliver kong Carl Gustaf hyldet af det svenske folk på Lejonbacken ved slottet. Kong Carl Gustaf og dronning Silvia kører derefter i karet til Stockholms Rådhus, hvor også resten af den svenske kongefamilie og særligt indbudte gæster deltager.

Stor gallamiddag om aftenen

Om aftenen er der dækket op til en pompøs banket i Rikssalen på Stockholms slott, hvor også kronprinsesse Victoria og prins Daniel holdt deres bryllupsmiddag i 2010. Blandt gæsterne vil være vores egen dronning Margrethe, der deltager i festen sammen med sin søster prinsesse Benedikte og kronprinsparret. Du kan følge festlighederne hele weekenden på www.billedbladet.dk, og allerede på tirsdag den 3. maj udkommer BILLED-BLADET med et brag af et festnummer med alt om fødselsdagsfesten i Stockholm.

Læs mere om: