30. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Kong Carl Gustaf får historisk hilsen på stor dag

kong carl Gustaf
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf.
Foto: Mega
Sveriges kong Carl Gustaf har på sin 74-års fødselsdag været sammen med dronning Silvia været på Stenhammer Slot. Han er dog på en fornem måde blevet fejret på slottet i Stockholm.

Kong Carl Gustaf har midt i coronakrisen i anledning af sin 74-års fødselsdag ladet sig fejre af dronning Silvia på Stenhammar Slot langt væk fra Stockholm.

Kong Carl Gustaf blev fejret

Kongens fødselsdag er dog også blevet markeret på helt ekstraordinær vis på slottet i Stockholm, selvom kongen altså ikke har været netop dér den seneste tid.

Hoffet og Forsvaret sørgede for at fejre kongens store dag med hornmusik, hurra og højt humør.

Historisk hilsen

Den såkaldte Livbataljonen ved Livgarden og Hærens musikkorps leverede musikken og den særlige hilsen til fødselaren i en helt tom borggård, der dannede rammen om den historiske markering.

God fødselsdag

– Jeg vil bede om at fremføre Forsvarets gratulationer og håber, at Deres Majestæt får en rigtig god fødselsdag på Stenhammar, sagde overkommandant Jan Thörnqvist.

Hyldest til kongen

– Dette er Forsvarets hyldest til kongen, og det er varmende ord, lyder det ifølge Svensk Damtidning fra det svenske kongehus’ kommunikationschef Margareta Thorgren.

Læs mere om: