Lørdag, 21. november 2020 - af Ulrik Ulriksen

Madeleine og Silvia træder frem på den store scene i USA

Dronning Silvia og prinsesse Madeleine.
Dronning Silvia og prinsesse Madeleine.
Foto: Ritzau Scanpix
Det har vakt berettiget opsigt, at Sveriges prinsesse Madeleine og hendes mor dronning Silvia for nylig tog ordet til en kæmpe begivenhed.

Sveriges prinsesse Madeleine og dronning Silvia havde begge noget på hjerte og holdt tale  til Childhood USA’s digitale ThankYou-gala.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Madeleine og Silvia til digital gallafest

Den digitale galla blev afviklet til fordel for World Childhood Foundation USA’s arbejde med at forebygge vold og seksuelle overgreb  mod børn.

Childhood-organisationen ønsker, at alle børn skal have ret til en barndom fri fra seksuelle overgreb, udnyttelse og alle former for vold.

Dramatisk ændring

Årets digitale galle indledtes med, at dronning Silvia fra slottet i Sverige via videolink bød gæsterne velkomne og holdt en tale.

- Covid 19 var dramatisk ændret vores liv. Men også vores opfattelse. I begyndelsen troede mange, at Covid ikke var farligt for børn. Desværre har vi set, at det er farligt for børnene, men på en anderledes måde, sagde Silvia blandt andet.

Derefter uddeltes årets Childhood ThankYou Award til Jennifer Fox for filmen The Tale, som belyser de globale problemer med udnyttelse af børn og overtrædelse af deres rettigheder.

Madeleines fine finale

Prinsesse Madeleine afsluttede gallaen og fremhævede i sin tale betydningen af Childhood-organisationens arbejde.

Madeleine talte til gæsterne ved galla-begivenheden hjemme fra sin og familiens bolig i Florida, USA.

Vigtigere end nogensinde

- Vores arbejde er vigtigere end nogensinde, sagde prinsesse Madeleine blandt andet på en stor aften, der gav mange penge i kassen til det vigtige arbejde, som skal gøres for at hjælpe børn over hele verden.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden