20. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Madeleines mand om kritik: Svært at forstå

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill
Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill
Foto: Aller Foto
Ikke alle svenskere er lige begejstrede for prinsesse Madeleines mand Chris O’Neill, der har markante holdninger til det at være en del af kongehuset.

Sveriges prinsesse Madeleine bor med sin mand Chris O’Neill og parrets børn Leonore, Adrienne og Nicolas i Florida i USA.

Store udfordringer for Madeleine og Chris O’Neill

Langt væk fra Sverige har familien etableret sig og har det godt, selvom det seneste år har budt på mange ekstra udfordringer på grund af den meget alvorlige corona-situation i staten Florida.

Madeleine og Chris blev gift i Stockholm i 2013, og i den forbindelse blev offentligheden bekendt med, at Chris takkede nej til at få titlen prins.

Han ønskede ikke at være en del af kongehuset.

Stolt af sin arv

– Jeg er ikke født i nogen kongefamilie. Jeg er Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familiefar, som havde sin egen identitet, arbejdede hårdt og lykkedes godt med det, sagde Madeleines mand blandt andet om sin beslutning i et interview med magasinet King.

Chris O’Neill er dog ved prinsesse Madeleines side, når der er meget store begivenheder i kongehuset, og han er glad for den svenske del af familien.

Kritik af Chris

I Sverige er der dog kritik af Chris O’Neill, som ifølge mange svenskere bliver væk fra for mange royale begivenheder , og som kke har hjertet med, når han deltaget i store begivenheder med den kongelige familie.

Dette har dog intet på sig ifølge Chris selv, som forklarer, at han ikke kan deltage i så meget, som han vil, fordi hans arbejde kræver, at han er meget fleksibel og kan holde vigtige møder med kort varsel.

Svarer på svensk utilfredshed

Chris O’Neill er klar over, at mange kritiserer ham, fordi han har meldt afbud til mange store begivenheder i Sverige.

– Det er måske svært at forstå, men jeg kan ikke være med til alle store officielle begivenheder. Jag har mine virksomheder, som jeg arbejder stenhårdt med, og dér kan jeg opleve, at en stor kunde kan ønske en aftale på en dato, som måske kolliderer med et kongeligt officielt arrangement. Hvad skal jeg så gøre, lyder det fra Chris O’Neill ifølge mediet Svensk Damtidning.

Skal være taknemmelig

O’Neill, der er finansmand, understreger, at han i nogle situationer skal være taknemmelig over, at særlige kunder overhovedet har tid til et møde.

Det må han prioritere før meget andet for at få sin forretning til at køre.

Læs mere om: