Torsdag, 29. april 2021 — af Ulrik Ulriksen

Nu forklarer hoffet: Derfor takkede Carl Gustaf ja til debut

Kong Carl Gustaf
Kong Carl Gustaf
Foto: Hanne Juul
Sveriges kong Carl Gustaf har for første gang medvirket i en podcast, og det er der en helt speciel grund til.

Kong Carl Gustaf havde forleden debut som hovedperson i podcasten Värvet med den populære vært Kristoffer Triumf.

Kong Carl Gustaf gjorde det godt

- Det var et helt ustresset interview, siger Kristoffer Triumf ifølge mediet Svensk Damtidning, og han var meget begejstret for, hvor meget kongen leverede i podcasten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kongen fortæller blandt andet om sine tanker i forbindelse med kronprinsesse Victorias fremtid og så afslører han, hvilke chips, han bedst kan lide.

En god idé

Kongehusets kommunikationschef Margareta Thorgren er meget tilfreds med kongens podcast-debut, og hun fortæller lidt om, hvorfor kongen og kommunikationsafdelingen syntes, at en podcast-optræden var en god idé.

– Jeg og mine medarbejdere har haft en dialog med Kristoffer Triumf i et stykke tid. Pandemien har jo medført begrænsninger, hvad angår mediernes muligheder. Samtidig har situationen givet os en mulighed for at tænke i nye baner. Da det gjaldt interview op til kongens 75-års dag, føltes det som moderne og det rette i denne tid at lade kongen medvirke i podcasten Värvet, siger Margareta Thorgren til Svensk Damtidning.

Veloplagt Carl Gustaf

Kongen var meget positiv fra start til slut, og især var han begejstret for, at podcasten udviklede sig som en lang samtale snarere end et dybt personligt interview.

Carl Gustaf var glad for, at han fik god tid til at tale ud om diverse emner.

Fra kongehusets side er der stor tilfredshed med resultatet, og både kongen og podcast-værten har virkelig leveret varen.

Langvarigt projekt

Podcast-projektet begyndte faktisk i august sidste år, hvor værten og kongen mødtes første gang, og i januar mødtes de to hovedpersoner igen.

For en uge siden mødtes Carl Gustaf og værten så igen til selve optagelsen, der fandt sted i Prinsessan Sibyllas våning på slottet i Stokholm.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden