9. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Nyt fra Öland: Victoria mindes afdød ven på sin fødselsdag

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria
Foto: Ritzau/Scanpix
Sveriges kronprinsesse Victoria bliver igen i år fejret på Öland, når hun har fødselsdag. På sin store dag vil Victoria mindes en ven, hun mistede sidste år.

Forleden fik svenskerne nyt om fejringen af kronprinsesse Victorias 44-års fødselsdag den 14. juli.

Victoriadagen, som fødselsdagsfesten kaldes, fejres i sommeridyllen på Öland med et stort arrangement.

Kronprinsesse Victoria fejres med musik og prisuddeling

Der var længe usikkerhed om den store dag på grund af corona-situationen, men heldigvis bliver en helt særlig del af fejringen nogenlunde, som den plejer at være.

– Vi regner med at kunne gennemføre både Victoriakoncerten og Victoriagolfen – forudsat at de planlagte lettelser af restriktionerne gennemføres, siger fødselsdagsfest-arrangør Stephan Rimér fra Öland til Svensk Damtidning, og han kommer også ind på, at man som sædvanligt uddeler Victoriaprisen til Sveriges mest markante sportspersonlighed.

Vil hædre Kay Wiestål

Stephan Rimér afslører desuden, at man i løbet af koncerten på kronprinsessens 44-års fødselsdag vil hædre grundlæggeren af Victoriadagen, Kay Wiestål, som gik bort i november efter at være blevet ramt af corona.

– Kay kommer absolut til at blive hyldet under koncerten, men det er endnu ikke helt klart i hvilken form det bliver, lyder det fra Victoria-koncertens arrangør til Svensk Damtidning.

Kay Wiestål
Kay Wiestål
Foto: Ritzau/Scanpix

Kay Wiestål var en god ven af kronprinsesse Victoria, og hun var ligesom mange andre dybt berørt over at høre om hans død sidste år.

Kay Wiestål blev 80 år.

Læs mere om: