Prinsesse Sofia siger nej

Prinsesse Sofia

Prinsesse Sofia

Foto: Martin Høien
For Sveriges prinsesse Sofia er det vigtigt at engagere sig i samfundsmæssigt vigtige emner. Nu siger hun via en helt speciel kanal nej til racisme og politivold.

Sveriges Prinsesse Sofia er en meget engageret kvinde, som ikke er bange for at udtrykke sine holdninger, og som blandt andet er med til at sætte fokus på samfundsproblemer som internethad, mobning og ældrepleje.

Som medlem af det svenske kongehus holder hun sig dog fra politik.

Sofia hylder menneskerettigheder

Nu har Sofia via en helt særlig kanal givet udtryk for at være en del af en bevægelse, som siger nej til politivold og racediskrimination og som hylder menneskerettigheder.

Støtter Black Lives Matter

På Instagram har Sofias organisation ”Project Playground” delt et symbol for den globale bevægelse “Black Lives Matter”.

Med et helt mørkt opslag markerer man støtten til “Black Lives Matter”-bevægelsen.

På Instagrams storyfunktion har Project Playground ifølge det svenske medie Svensk Damtidning desuden bragt symbolet for den nystiftede bevægelse “Sweden in solidarity for Black Lives Matter”.

Debatten er blusset op

På den måde siger Sofia og hendes ligesindede nej til racisme og politivold.

Efter tilfældet med afroamerikanske George Floyds død efter mødet med en hvid betjent i Minneapolis i USA, er debatten om racisme og menneskerettigheder i USA og i resten af verden for alvor blusset op.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Märtha Louise er rystet

Prinsesse Sofia er ikke den eneste kongelige i Norden, som bakker op om ”Black Lives Matter”.

Også Norges prinsesse Märtha Louise har på de sociale medier givet udtryk for, at hun er rystet, og at racismen må stoppe.

BILLED-BLADET nr. 23, 2020.
Foto: Billed-Bladet

BILLED-BLADET nr. 23, 2020.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden