28. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Udtalelse fra hoffet efter kritik: Madeleine går sin egen vej

Prinsesse Madeleine
Prinsesse Madeleine
Foto: Karin Törnblom/Ritzau Scanpix
For prinsesse Madeleine er det vigtigt at gøre en forskel. Det har hun valgt at gøre på sin helt egen måde.

I den svenske kongelige arbejdskalender med officielle opgaver og møder er det sjældent, at man ser prinsesse Madeleines navn.

Prinsesse Madeleine holder lav profil

Senest Madeleine var navn var knyttet til en opgave i den officielle kongelige kalender var i december, og på de sociale medier holder prinsesse Madeleine samtidig lav profil.

Ifølge en undersøgelse, som Svensk Damtidning nævner, har Madeleine haft officielle royale opgaver seks dage i 2020, hvilket sammenlignet med kronprinsesse Victorias langt over 100 dage ikke er imponerende.

Det har vakt en del opmærksomhed og fået flere til at kritisere Madeleine.

Langt fra et fair billede

Tallene fra undersøgelsen giver dog langt fra et fair billede af den mængde arbejde, prinsesse Madeleine rent faktisk har.

Det mere end antyder kongehusets kommunikationschef Margareta Thorgren, der forklarer, at selvom Madeleine ikke har nogle opgaver i denne tid og ikke havde mange officielle opgaver i 2020, så arbejder prinsessen en del hjemme fra privaten i Florida, USA.

Går sine egne veje

Madeleine går sin helt egen vej arbejdsmæssigt og har holdt flere møder og arbejdet hjemme med sit og dronning Silvias projekt World Childhood Foundation.

Møder i den New York-baserede organisation, der kæmper for bedre forhold for børn, bliver dog aldrig sat i den officielle royale arbejdskalender.

Ikke officielle opgaver

– Når nogle af de kongelige familiemedlemmer er på officielle opgaver, altså opgaver som kongen giver, informerer vi om det i den kongelige kalender og via hoffets digitale kanaler, siger Margareta Thorgren og fortsætter

– Mange arbejdsopgaver, for eksempel i organisationer. er ikke officielle opgaver, men er nok så vigtige at stille skarpt på. Disse opgaver er ofte kun synlige via organisationens egne platforme og i prinseparrets og prinsesse Madeleines egne sociale medier, siger det svenske kongehus’ kommunikationschef.

Læs mere om: