29. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Victoria og Daniel taler med kongeparret om vanskelig situation

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Foto: Hanne Juul
Der var et vigtigt tema på dagsordenen, da kronprinsesse Victoria og prins Daniel var til møde med kongeparret og førende svenske politikere.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel deltog forleden i et ekstraordinært indkaldt digitalt møde med kong Carl Gustaf og dronning Silvia samt politikerne Anna Hallberg og Hans Dahlgren.

Victoria og Daniel blev briefet

Temaet på dagsordenen var den udfordrende og på flere områder vanskelige situation, der er opstået i kølvandet på, at Storbritannien er trådt ud af den Europæiske Union.

Talte om Brexit

I løbet af mødet redegjorde ministrene Anna Hallberg og Hans Dahlgren overordnet for situationen efter Brexit, og der blev også mulighed for Victoria og Daniel til at tale med kongeparret og politikerne om den seneste udvikling i forbindelse med Brexit.

Ændringer på vej

Hallberg og Dahlgren beskrev blandt andet, hvordan EU-samarbejdet påvirkes internt av Brexit, og de kom også ind på, hvordan den svenske regering ser på situationen i forhold til England og resten af Storbritannien.

Der er således ændringer på både kort og lang sigt vedrørende Sveriges handelsrelationer med Storbritannien

EU’s handelsforbindelser med USA og Kina bliver i øvrigt meget anderledes efter Brexit, og dette blev den kongelige familie også briefet om.

Læs mere om: