18. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Victoria og Daniel var flittige hjemme på Haga

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Foto: Hanne Juul
På en skøn dag hjemme i privaten fik Sverige skronprinsesse Victoria og prins Daniel nået en del vigtigt arbejde.

I smukke rammer hjemme i privaten på Haga Slot var Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel ganske flittige, da de mandag deltog i et par vigtige møder online.

Victoria og Daniel til møde med kongen

Victoria og Daniel holdt hjemme fra Haga et videomøde med kong Carl Gustaf og repræsentanter fra Landsorganisationen i Sverige, Sveriges akademikeres centralforbund og Tjenestemændenes centralorganisation.

I løbet af mødet blev der især talt om corona-pandemien og dens samfundsmæssige konsekvenser.

Samme dag deltog kronprinsesse Victoria digitalt i et arbejdsmøde med organisationen SeaBOS, der repræsenterer verdens ti største fiske- og skaldyrsvirksomheder.

Kronprinsessen talte til eksperter

Kronprinsessen indledte det digitale møde med et par ord om havmiljø og den kommende tids store udfordringer.

- Der er stadig så mange problemer, som er nødvendige at få løst. Ulovligt fiskeri, dårlige arbejdsforhold, Truede dyrearter, antibiotika, plastic, udledning af kuldioxid og mere. Vi har brug for løfter, men mere end noget har vi behov for konkrete resultater, sagde Victoria og fortsatte.

- Jeg ved, at jeg spørger om meget. Og jeg anerkender, at der er meget, som kræves af jer. Men husk på, at I ikke er alene, kom det fra kronprinsessen.

Til det digitale arbejdsmøde blev der herefter blandt andet talt meget om klimaforandringer og plasticforurening i havet.

Læs mere om: